Cao-actie: geen politie bij Roda JC – De Graafschap

Op vrijdag 18 februari wordt in Kerkrade vanaf 20:00 uur de voetbalwedstrijd Roda JC – De Graafschap gespeeld. De politiebonden roepen de betreffende collega’s op hun inzet rondom dit duel te onderbreken voor een vakbondsbijeenkomst en een aantal uren alleen op te treden bij ernstige verstoringen van de openbare orde en veiligheid.

De actie begint een uur voor de wedstrijd en duurt tot een uur na afloop. De acties van de politiebonden zijn erop gericht het kabinet Rutte IV duidelijk te maken hoezeer de gezondheid en veiligheid van de huidige politiemedewerkers in de knel zijn gekomen door onverstandig politiebeleid van de kabinetten Rutte I tot en met III. De nieuwe regeringsploeg weigert volgens de bonden haar verantwoordelijkheid op dat punt te erkennen en mee te werken aan cao-afspraken over verlichting van de huidige situatie.

Maatschappelijke gevolgen
De politiebonden zullen deze verwaarlozing van de belangen van de politiemensen beantwoorden met acties waardoor de huidige gezagsdragers in hun financiële en politieke belangen geraakt worden. Dat gebeurt zoveel mogelijk op publieksvriendelijke wijze, maar dat is eerlijk gezegd niet lang vol te houden. Gezien de aard van het politiewerk hebben vakbondsacties op dat gebied al gauw maatschappelijke gevolgen, uiteenlopend van irritant/vervelend tot ernstig/zorgwekkend, aldus de bonden.

Deel dit artikel via: