Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Drone Security

Advancis

Bydemes

Alphatronics

DZ Technologies

Eizo

ASSA ABLOY

Seagate

VVNL

Masset Solutions

Traka ASSA ABLOY

ARAS

IDIS

HD Security

SMC Alarmcentrale

Nimo Dog Security

Crown Security Services

Trigion

ADI

VEB

Paxton

CDVI

ASIS

GFT

PG Security Systems

Uniview

i-Pro

De Beveiligingsjurist

VideoGuard

Genetec

Multiwacht

Nenova

VAIBS

Centurion

20face

Securitas

Top Security

Bosch Security Systems

Gold-IP

Seris

Milestone

NIBHV

Brivo

Kiwa

CardAccess

Connect Security

Paraat

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

BHVcertificaat.online

Alarm Meldnet

CSL

JMB Groep

Eagle Eye Networks

Lobeco

Optex

VBN

Add Secure

G4S

HID

Avigilon Alta

RoSecure

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

Explicate

Unii

Ajax Systems

SOBA

Secusoft

EAL

Regio Control Veldt

Sequrix

2N

SmartSD

SmartCell

Service Centrale Nederland

Akuvox

Hikvision

OSEC

Cao-actie: politie stopt controle wapenvergunningen

26 april 2022
Redactie
08:19

De politiebonden roepen hun leden op om met ingang van Koningsdag niet meer te reageren op meldingen van jeugdoverlast en niet langer mee te werken aan de jaarlijkse controle van wapenvergunningen van burgers. Dit vanwege het uitblijven van een nieuwe cao voor 2022 en 2023.

De bonden hebben de werkgever gemeld dat actievoerders meldingen van jeugdoverlast waarop ze niet hebben gereageerd in de systemen zullen afboeken met de opmerking: Geen inzet in verband met #caopolitie. Van meldingen die voor ernstige veiligheidsrisico’s zorgen wordt nog wel werk gemaakt. Ook tijdens vakbondsacties blijft het verlenen van noodhulp voor politiemensen immers zowel een professionele als een morele verplichting, aldus de bonden.

Veiligheidsrisico’s
Als protest tegen de politieke weigering om snel een nieuwe politie-cao mogelijk te maken vinden vanaf 27 april ook geen jaarlijkse controles van wapenvergunningen meer plaats, zoals voorgeschreven in de Wet wapens en munitie. Dat brengt uiteraard risico’s met zich mee voor de veiligheid, maar de bonden zeggen dat de politiek hen geen andere keuze geeft dan op deze manier aandacht te vragen voor het gebrek aan (financiële) waardering voor het politiewerk.

Onverstandig politiebeleid
De politiebonden voeren sinds december actie om het kabinet Rutte IV duidelijk te maken dat de gezondheid en veiligheid van het politiewerk onverantwoord zijn aangetast door onverstandig bezuinigingsbeleid van de kabinetten Rutte I tot en met III. De nieuwe regeringsploeg weigert haar verantwoordelijkheid op dat punt te erkennen en snel mee te werken aan een nieuwe cao die de huidige situatie wat kan verlichten.

Begin mei duidelijkheid
Terwijl de politiebonden de druk opvoeren door steeds meer acties te lanceren (= steeds meer politiewerk te laten liggen) lopen de cao-besprekingen met de werkgever nog altijd door. Begin mei moet officieel duidelijk worden wat alle inhoudelijke verkenningen hebben opgeleverd. Dat wil zeggen: op welke punten er afspraken mogelijk zijn en wat voor soort afspraken dan. De bonden zullen dat resultaat vervolgens aan hun leden voorleggen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner