Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CDVI

PG Security Systems

Bosch Security Systems

VBN

RoSecure

HID

Advancis

Nimo Drone Security

Dero Security Products

SmartCell

Add Secure

Optex

Seagate

VideoGuard

Securitas

GFT

20face

Oribi ID Solutions

CardAccess

Uniview

CSL

Nimo Dog Security

Lobeco

Centurion

SMC Alarmcentrale

Eizo

Unii

Hikvision

BHVcertificaat.online

Secusoft

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

OSEC

NIBHV

Brivo

De Beveiligingsjurist

Paxton

SOBA

Bydemes

Seris

i-Pro

EAL

Masset Solutions

Regio Control Veldt

Paraat

HD Security

2N

Akuvox

DZ Technologies

SmartSD

ADI

VEB

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

Gold-IP

Milestone

Sequrix

Ajax Systems

ASSA ABLOY

Multiwacht

Nenova

ARAS

Genetec

ASIS

Top Security

Trigion

Avigilon Alta

VAIBS

Crown Security Services

JMB Groep

Kiwa

G4S

IDIS

Alphatronics

VVNL

Connect Security

Explicate

CardAccess komt met uitgebreide cloudoplossing

19 oktober 2023
Redactie
00:00

Het door ARAS Security gedistribueerde toegangsplatform CardAccess wordt eenvoudiger te installeren en te beheren dan ooit. Dat is te danken aan de introductie van een cloudoplossing. Vanzelfsprekend werkt dit volgens professionele beveiligingsstandaards met sterkte versleuteling.

In vergelijking met lokale oplossingen is een toegangsbeheerssysteem in de cloud aanzienlijk makkelijker te installeren en te beheren, vertelt CardAccess-specialist Jean Paul van Daelen van ARAS Security. “Een paneel wordt aan de wand bevestigd, waarna dit zich volautomatisch aanmeldt bij de cloud. Je hoeft als installateur alleen nog het paneel en de lezers een naam te geven en ervoor te zorgen dat door de opdrachtgever geautoriseerde personen toegang krijgen. Het is niet meer nodig om IP-adressen in te stellen of ingewikkelde configuraties uit te voeren. En ook het onderhoud wordt veel eenvoudiger, want CardAccess zorgt voor updates en voor maximale beveiliging van de verbindingen.

Behoorlijke verandering
De nieuwe software, die 24 februari 2024 geïntroduceerd wordt, betekent een behoorlijke verandering voor bedrijven die met CardAccess werken. De bestaande systemen blijven uiteraard, maar veel installateurs zullen willen overstappen op de cloudoplossing, omdat dit veel schaarse arbeidsuren scheelt en maximale flexibiliteit biedt. CardAccess is een Amerikaanse fabrikant, maar de cloudomgeving draait in een Nederlands datacenter. ARAS heeft zelf koppelingen ontwikkeld voor optimale communicatie met de cloud. Daarmee is bijvoorbeeld een in Microsoft Azur draaiende personeelsdatabase te koppelen of een bezoekerssysteem. Zelfs koppeling met een VCA-database behoort tot de mogelijkheden. Zo wordt voorkomen dat iemand zonder de vereiste kwalificaties een risicovol gebied betreedt. Ook kan iemand verplicht worden om een veiligheidsvideo te bekijken, voordat toegang wordt verleend.

Nieuwe dienstverlening
Met CardAccess in de cloud gaat volgens Van Daelen een nieuwe wereld open. Installateurs kunnen toegangsbeheer nu als dienst aanbieden en die dienst makkelijk uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Veel opdrachtgevers hechten tegenwoordig waarde aan duurzaamheid en efficiency. Met CardAccess is eenvoudig bij te houden in welke mate ruimtes in het gebouw worden gebruikt, zodat daar verlichting, verwarming en schoonmaak op kunnen worden afgestemd. De installateur hoeft daarvoor geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben, want CardAccess neemt veel denkwerk uit handen. Bovendien kan gerekend worden op technische ondersteuning vanuit ARAS Security.

Bestaande systemen migreren
Ook bestaande CardAccess-systemen kunnen gemigreerd worden naar de cloud. Hiervoor wordt binnenkort nieuwe firmware uitgebracht. De nieuwste controllers zijn standaard al geschikt voor aansluiting op de cloud. Voor lezers verandert er niets. CardAccess kan standaard al een groot aantal lezers en kaarten van verschillende fabrikanten ondersteunen. Dat blijft zo. Het is zelfs mogelijk om 32- en 36-bit-systemen door elkaar te gebruiken.
Over de beveiliging hoeven installateurs en hun klanten zich volgens Van Daelen geen zorgen te maken. Alle communicatie met de cloud is versleuteld volgens AES256. Dat maakt de oplossing ook geschikt voor high risk-toepassingen, met Mifare DESFire EV2-kaarten. Geïnteresseerden kunnen 24 februari nader kennismaken met de cloudoplossing van CardAccess.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner