Intelligent cameratoezicht voor Italiaans 5-sterrenhotel

Met een Dahua WizMind-oplossing is in Menaggio, aan de oever van het Comomeer in Italië de beveiliging van het 5-sterren Grand Hotel Victoria verbeterd. Er wordt buiten gebruik gemaakt van zeer lichtgevoelige camera’s met video-analytics voor detectie van verdachte situaties. Het beheer kan lokaal en op afstand.

Het Grand Hotel Victoria in Menaggio, genesteld aan de westelijke oever van het Comomeer, is een van de nieuwste luxe 5-sterrenaccommodaties in het landschap van Larian. Het prachtige resort in art nouveau-stijl, dat een laat 19e-eeuws paleis en een voormalig klooster omvat, is volledig gerenoveerd en biedt plaats aan 81 kamers, weelderige tuinen met zwembad, meer dan 2.000 m² spa, twee restaurants en 90 parkeerplaatsen in de ondergrondse parking.

Hoger beveiligingsniveau
Het Grand Hotel Victoria in Menaggio, ingeklemd tussen de oever van het meer en de hoogten van de Lepontijnse Alpen, belooft zijn gasten een unieke ervaring. Om dit mogelijk te maken, was het essentieel om het beveiligingsniveau te verhogen. Dahua Technology kreeg van het hotelmanagement de opdracht om samen met MD Impianti – de system integrator-partner – het perimeter- en indoorbewakingssysteem te realiseren.
In de oplossing van Dahua Technology werden vijftien IPC-HFW5241E-ZE 2MP bulletcamera’s met 2,7-13,5 mm gemotoriseerd varifocaal objectief van de Dahua WizMind-serie – toegepast met verschillende AI-functies zoals perimeterbeveiliging en personentelling. Deze bewaken de buitenkant van het gebouw en zorgen voor heldere beelden, zelfs bij weinig licht, dankzij IR-LED’s met een bereik tot 50 meter, 120 dB WDR en Starlight-technologie (tot 0,0002 Lux voordat wordt overgeschakeld naar zwart-wit). Met het deep learning-algoritme kan Dahua Perimeter Protection-technologie mensen en voertuigen nauwkeurig herkennen. In de beperkte gebieden (zoals voetgangersgebieden en voertuiggebieden) worden zo onnodige alarmen verminderd.

Verbeterde coderingscapaciteit
Na het passeren van de hoofdingang met daarboven een balkon dat rust op vier Dorische zuilen, waken niet minder dan 110 IPC-HDW2431T-AS-S2 4MP eyeball-netwerkcamera’s – met IR-LED’s en Starlight – discreet over het terrein van de historische en nieuwe vleugels. Met verbeterde H.265-coderingstechnologie heeft de netwerkcamera van de Dahua Lite-serie een efficiënte videocoderingscapaciteit, wat bandbreedte en opslagruimte bespaart. Deze camera maakt gebruik van de nieuwste Starlight-technologie en geeft betere kleurenbeelden weer bij weinig licht.
Twee 128-kanaals NVR608R-128-4KS2 netwerkvideorecorders met 8 harde schijven en redundante voeding beheren alle streams, terwijl het netwerk werd geïmplementeerd met ePoE, PoE en aggregatieschakelaars, verbonden door CAT6-kabels en glasvezel.

Beheer op afstand
Voor toepassingen waarbij details essentieel zijn voor identificatie, biedt de NVR op ondernemingsniveau een krachtige Intel-processor met een verwerkingscapaciteit tot 4K. Bovendien beschikt de NVR over een snelmenu voor de muis, beheer en controle op afstand, centrale opslag, edge-opslag en back-upopslag.
Alle beelden die door het systeem worden verzameld, kunnen zowel door de conciërge als op afstand worden bekeken. Dit laatste is een functie die een grote flexibiliteit biedt om te voldoen aan de behoeften van de eindgebruiker, die de integratie van een DSS-centralisatiesoftware en een videowall al aan het evalueren is.
Het systeem dat het prestigieuze Gran Hotel Victoria in Menaggio bewaakt, toont volgens Dahua Technology aan hoe het samen met haar partners en toeleveringsketen, in staat is om hoogwaardige en op maat gemaakte geïntegreerde beveiligingsoplossingen te bieden, geschikt voor elk scenario en in overeenstemming met de huidige wetgeving.

Gedeeld

Geef een antwoord