CCV: BORG-certificering blijft bestaan

Volgens het CCV is er ten onrechte in de media bij de introductie van de BRL6020 van UNETO-VNI gesteld dat deze regeling de vervanger is van de huidige BORG regeling.

Dat geeft verwarring bij gecertificeerde klanten en het doet afbreuk aan het kwalitatief hoogwaardige werk dat BORG gecertificeerde bedrijven dagelijks uitvoeren, zegt het CCV.

Het beheer van de richtlijnen voor BORG certificering is ondergebracht bij het CCV. Met BORG certificering ondersteunt het CCV de afnemer in zijn keuze voor gekwalificeerde adviseurs, installateurs en beveiligingsmaatregelen. Anders dan Uneto-VNI, heeft het CCV geen commercieel belang bij installateurs of productleveranciers, benadrukt de organisatie.

De BORG regeling is tevens ontwikkeld in samenspraak met afnemers en de brancheverenigingen voor installateurs. BORG is volgens het CCV breder dan enkel ‘elektronische inbraakbeveiliging’. De BORG-regeling stimuleert om ook te kijken naar organisatorische en bouwkundige maatregelen. Het maakt het advies breed en in het belang van de klant. Niet de levering van elektronische producten staat centraal, maar het beveiligingsvraagstuk. Met BORG is de afnemer in de breedte kwalitatief hoogwaardig beschermd met de juiste middelen: beveiligingsmaatregelen die passend zijn voor zijn specifieke situatie.

Volgens UNETO-VNI sluit BORG echter niet goed aan op de praktijk van elektrotechnische beveiligingsbedrijven. Bovendien ondersteunt de regeling uitsluitend inbraakpreventie, terwijl de bedrijven ook een regeling willen voor cameratoezicht en toegangsbeheer.

De afgelopen jaren is daarom een nieuwe regeling ontwikkeld. Tijdens SSA 2015 heeft de Vakgroep Beveiliging van UNETO-VNI een nieuwe beoordelingsrichtlijn voor technische beveiligingsbedrijven gepresenteerd. Deze staat ook open voor bedrijven die niet bij de branchevereniging zijn aangesloten. De VEB heeft eveneens een eigen regeling.

Deel dit artikel via: