Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ASIS

Dero Security Products

Lobeco

Ajax Systems

Connect Security

Gold-IP

Unii

Akuvox

Aritech

Genetec

CDVI

Hikvision

Uniview

ARAS

Top Security

Sequrix

Paralax

VEB

Synguard

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

Bydemes

Paxton

MOBOTIX

VGN Group

ASSA ABLOY

Network Optix

OSEC

NIBHV

Intrasec

Trigion

G4S

SOBA

MPL

Service Centrale Nederland

SmartCell

Distri Company

Masset

Kidde Commercial

ADI

Eizo

Alphatronics

Securitas

Seris

VideoGuard

HID

Secusoft

VBN

Centurion

Oribi ID Solutions

SmartSD

Milestone

Alarm Meldnet

Paraat

HD Security

i-Pro

EAL

VVNL

Bosch Security Systems

Nenova

Teletek

Hanwha Vision Europe

IDIS

Brivo

CSL

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Optex

2N

BHVcertificaat.online

Add Secure

VAIBS

Advancis

Crown Security Services

Multiwacht

CCV Erkenningsregeling Voertuigbeveiliging vernieuwd

16 december 2020
Redactie
12:20

Het CCV heeft een nieuwe versie van de CCV Erkenningsregeling Voertuigbeveiliging gepubliceerd. Deze nieuwe regeling gaat in op 1 april 2021. Dit betekent dat de certificatie-instelling vanaf die datum het document hanteert bij initiële beoordeling en steekproefinspecties.

Er zijn enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie (de heruitgave in 2019). De structuur van de regeling is herzien en de eisen zijn aangepast. De herziening maakt deel uit van een pakket aan herschreven documenten, die horen bij het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging.

Verplichte diploma’s
Het is voor inbouwers verplicht om binnen 2 jaar over de gevraagde diploma’s te beschikken. Inbouwers moeten een cursus inbouwspecialist gevolgd hebben of een bijscholing volgen. Daarnaast moeten zij die alarminstallaties op de PAC aansluiten, in het bezit te zijn van een verklaring van betrouwbaarheid (VBB). Inbouwers die werken aan een voertuig met een EV-systeem zijn in het bezit van een diploma ‘NEN 9140 VOP’.

Steekproefinspectie
Vanaf 1 april wordt er een steekproefinspectie uitgevoerd op alle uitgegeven certificaten: af-fabriek of after-market. Ook worden er steekproefinspecties uitgevoerd op periodieke keuringen. Voor inbouwbedrijven geldt dan een bonus/malus regeling, afhankelijk van de uitslag van de inspectie. Tekortkomingen zijn beter gedefinieerd en de sancties zijn beter beschreven.
Voor inbouwbedrijven zijn er twee soorten erkenningen mogelijk. De individuele erkenning en groepserkenning komen te vervallen en dit wordt gewijzigd naar een universele erkenning en merkerkenning. Het is vanaf 1 april 2021 mogelijk voor inbouwbedrijven om enkel een erkenning opsporingssystemen te verkrijgen.

Meer informatie over de wijzigingen staat in paragraaf 1.7 van de regeling uitgeschreven. Met deze wijziging in de erkenningsregeling volgt ook een wijziging in het inbouwvoorschrift. Versie 5.0 is nu gepubliceerd.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Distri Company

Videoguard

Suricat

Artitech Kidde Commercial

Seagate

SequriX

Boon Edam

Wordt een partner