Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Seris

G4S

Avigilon Alta

Kiwa

EAL

Unii

Paxton

RoSecure

Securitas

Eagle Eye Networks

IDIS

Bosch Security Systems

Sequrix

ASSA ABLOY

Add Secure

Dero Security Products

Akuvox

GFT

Multiwacht

Masset Solutions

Brivo

ADI

Centurion

VEB

SmartSD

Gold-IP

Bydemes

2N

Oribi ID Solutions

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

JMB Groep

Hanwha Vision Europe

Eizo

De Beveiligingsjurist

DZ Technologies

Service Centrale Nederland

Explicate

OSEC

i-Pro

Paraat

ASIS

Ajax Systems

NIBHV

SOBA

Crown Security Services

Optex

Seagate

Advancis

VAIBS

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

HD Security

20face

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

CSL

VVNL

PG Security Systems

Uniview

VideoGuard

HID

Secusoft

Hikvision

Top Security

Trigion

ARAS

Nenova

CDVI

Alarm Meldnet

Nimo Drone Security

Network Optix

SmartCell

Nimo Dog Security

VBN

Genetec

CardAccess

Milestone

Alphatronics

Lobeco

Cel geëist tegen verdachten overval waardetransport

13 juni 2024
Redactie
12:47

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tot 10 maanden gevangenisstraf tegen drie mannen die worden verdacht van de diefstal van een waardetransportauto op 16 januari 2024 op de Almstein in Rotterdam. Twee verdachten gebruikten daarbij ook geweld tegen de chauffeur van de auto.

Op de ochtend van 16 januari leverde de chauffeur van een waardetransport een pakketje af aan de Almstein toen twee mannen hem bij zijn nek grepen, sloegen en schopten. Ze pakten zijn sleutels, telefoon en portemonnee af. De mannen, een 32-jarige uit Zoetermeer en een 28-jarige uit Den Haag, reden weg in de bedrijfsauto en parkeerden deze later om hem leeg te halen. Uit politieonderzoek bleek wat er met de bedrijfsauto was gebeurd. De twee mannen reden een stukje en parkeerden de auto vervolgens aan de Albert Plesmanweg. Verbalisanten vonden de auto en namen hem in observatie. Later die dag probeerde een man het laadcompartiment te openen, maar dat lukte niet. Hij stapte vervolgens in een andere auto waar al twee andere mannen in zaten.

Achtervolging
Daarna stapten twee mannen uit en stapten in de bedrijfsauto om weg te rijden. Dit bleken opnieuw de mannen uit Zoetermeer en Den Haag te zijn. Zij werden gevolgd door de andere auto, waarin één persoon, een 28-jarige man uit Delft, was achtergebleven. Beide auto’s werden gevolgd en de verdachten werden, na een korte achtervolging, aangehouden. Het OM eiste 9 maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen de man van 32 uit Zoetermeer voor diefstal met geweld. Tegen de 28-jarige man uit Den Haag eiste het OM 10 maanden onvoorwaardelijk vanwege het bezit van hard- en softdrugs. Ook tegen de man uit Delft werd 9 maanden geëist.

Angst en onveiligheid
De officier van justitie verklaarde ter zitting: “De verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan diefstal met geweld. Ze hebben inbreuk gemaakt op de geestelijke en lichamelijke integriteit van het slachtoffer en lieten hem gewond achter. Dergelijke feiten zorgen in de samenleving voor gevoelens van angst en onveiligheid. Ik reken het de verdachten aan dat ze dit alles op de koop toe hebben genomen en blijkbaar alleen aan hun eigen financiële belangen hebben gedacht.”

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

SequriX

Wordt een partner