Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Securitas

Hikvision

Add Secure

Multiwacht

Centurion

Crown Security Services

SmartCell

ARAS

CDVI

Brivo

CSL

Paxton

Optex

Seagate

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

VEB

VVNL

CardAccess

SmartSD

Ajax Systems

ADI

HD Security

Genetec

Bosch Security Systems

Lobeco

Oribi ID Solutions

IDIS

DZ Technologies

OSEC

JMB Groep

Explicate

RoSecure

NIBHV

BHVcertificaat.online

Kiwa

Advancis

Masset Solutions

i-Pro

VBN

Nimo Drone Security

EAL

Gold-IP

Nenova

2N

Unii

VideoGuard

Sequrix

HID

Network Optix

Uniview

PG Security Systems

ASIS

Akuvox

VAIBS

Alarm Meldnet

Trigion

Secusoft

NetworxConnect

Connect Security

GFT

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

SOBA

Avigilon Alta

Bydemes

Top Security

ASSA ABLOY

Alphatronics

20face

Hanwha Vision Europe

De Beveiligingsjurist

Paraat

Nimo Dog Security

G4S

Milestone

Seris

Eizo

Service Centrale Nederland

Dero Security Products

Cel voor verwonden medewerkers detentiecentrum

25 juni 2024
Redactie
10:56

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een gevangenisstraf van 20 weken tegen een 26-jarige man uit Sierra Leone. Hij wordt ervan beschuldigd op 23 mei in het Detentiecentrum Rotterdam een vechtpartij te hebben veroorzaakt waarbij vier medewerkers gewond raakten. Deze medewerkers deden aangifte tegen hem.

De incidenten vonden plaats vlak voordat de gedetineerden naar buiten mochten voor het luchten. Een drugshond controleerde de gedetineerden vooraf op drugs. Toen de verdachte aan de beurt was, weigerde hij langs de hond te gaan en reageerde fel. Ondanks aanwijzingen van de medewerkers om terug te keren naar zijn cel, escaleerde de situatie en begon hij te vechten met het personeel.

Geweld tegen bewaarders
De aanklacht tegen de man omvatte het proberen toe te brengen van zwaar lichamelijk letsel aan een van de bewaarders, mishandeling van twee andere bewaarders en het gewelddadig verzetten tegen een bewaarder die hem onder controle probeerde te krijgen. Tijdens de zitting zei de officier van justitie: “Hoewel ik begrijp dat de verdachte in vreemdelingenbewaring in een moeilijke positie zit, had hij nooit op deze manier op de bewaarders mogen reageren.”
Verder benadrukte de aanklager het belang van het beschermen van functionarissen met een publieke taak, zoals de medewerkers van het detentiecentrum. “Het personeel heeft een cruciale rol in het handhaven van orde en veiligheid binnen het detentiecentrum. Daarom worden straffen in dergelijke gevallen met 200% verhoogd.” De officier hield ook rekening met het feit dat de verdachte geen strafblad heeft, excuses heeft aangeboden en al een straf heeft ondergaan binnen de vreemdelingenbewaring, waaronder een periode in een isoleercel na het incident.

Uitspraak
De politierechter deed onmiddellijk uitspraak en vond de eis van de officier van justitie passend. De verdachte kreeg een gevangenisstraf van 20 weken opgelegd.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

SequriX

Wordt een partner