Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Optex

Hikvision

Trigion

Explicate

OSEC

De Beveiligingsjurist

Connect Security

NetworxConnect

PG Security Systems

Paraat

Milestone

Uniview

Service Centrale Nederland

Add Secure

IDIS

Traka ASSA ABLOY

CDVI

VEB

RoSecure

Lobeco

ASSA ABLOY

EAL

CardAccess

G4S

Ajax Systems

ARAS

Nenova

Alarm Meldnet

2N

Regio Control Veldt

Secusoft

Kiwa

Brivo

VideoGuard

Gold-IP

Nimo Drone Security

Securitas

Akuvox

HID

VVNL

Centurion

SOBA

i-Pro

GFT

ADI

CSL

Unii

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

ASIS

Sequrix

VBN

Dero Security Products

SmartSD

Avigilon Alta

Oribi ID Solutions

VAIBS

Seagate

Paxton

Advancis

20face

Top Security

Bydemes

HD Security

Crown Security Services

NIBHV

SMC Alarmcentrale

SmartCell

DZ Technologies

Genetec

Nimo Dog Security

Eagle Eye Networks

Multiwacht

JMB Groep

Eizo

Bosch Security Systems

Seris

BHVcertificaat.online

Alphatronics

Celstraf en rijontzegging geëist voor aanrijden verkeersregelaar

19 augustus 2020
Redactie
07:05

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid geëist tegen een 24-jarige Utrechter die in augustus 2018 een verkeersregelaar opzettelijk aanreed tijdens de Utrechtse Skate Parade. Dit is een extra hoge eis omdat het geweld was gericht tegen een hulpverlener.

De afgelopen jaren werden er in de zomerperiode op vrijdagavonden skatetochten gehouden door Utrecht. Deze tochten werden begeleid door een motoragent die voorop reed en enkele tientallen verkeersregelaars, die ook op skates reden. Op de bewuste avond, vrijdag 17 augustus, waren er zo’n 300 deelnemers en dertig verkeersregelaars. Toen de stoet bij de kruising van ’t Goylaan en de Jutfaseweg was, zag de betreffende verkeersregelaar een auto hard aan komen rijden uit tegengestelde richting. Hij gaf een stopteken. De auto stopte vlak voor hem en hij gaf de bestuurder aan dat hij even moest wachten.

Opzet
Omdat de auto doorrolde, ging de verkeersregelaar voor de auto staan om te voorkomen dat hij zou doorrijden. De bestuurder reed daarop de auto iets achteruit om vervolgens met grote snelheid weg te rijden. Hij riep daarbij iets als ‘opkankeren’, aldus de aangever. Bij het wegrijden werd de verkeersregelaar geraakt. De auto reed vervolgens door rood. Twee fietsers stopten om te voorkomen dat ze zouden worden aangereden.
De verdachte gaf aan niet de opzet te hebben gehad om de verkeersregelaar aan te rijden en kon zich voor het overige niets herinneren. Op basis van de aangifte, getuigenverklaringen en camerabeelden, vond de officier van justitie bewezen dat de bestuurder met opzet tegen de verkeersregelaar was aangereden. Hij moet gemerkt hebben dat hij iemand heeft geraakt, betoogde ze. Bovendien reed hij door rood, droeg geen gordel en reed weg nadat hij iemand had aangereden. “Kwalijk weggedrag, dat veel erger had kunnen aflopen”, aldus de officier.

Gezien de ernst van de feiten en het feit dat de verdachte ook op de zitting vandaag geen verantwoordelijkheid nam voor zijn gedrag, eiste ze een celstraf van 14 weken en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 12 maanden.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner