Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Regio Control Veldt

Nimo Drone Security

VAIBS

Top Security

Secusoft

2N

CardAccess

Trigion

SMC Alarmcentrale

VEB

VBN

Oribi ID Solutions

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

SmartCell

G4S

Eagle Eye Networks

IDIS

CSL

DZ Technologies

20face

PG Security Systems

SOBA

Gold-IP

VideoGuard

Lobeco

Unii

Seris

Brivo

Hanwha Vision Europe

CDVI

Advancis

Network Optix

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

ADI

Masset Solutions

HID

Genetec

Paxton

SmartSD

Seagate

RoSecure

Alphatronics

NIBHV

Avigilon Alta

Bosch Security Systems

Kiwa

Explicate

GFT

ASSA ABLOY

Connect Security

OSEC

Optex

Uniview

HD Security

i-Pro

Nenova

Securitas

Alarm Meldnet

Hikvision

BHVcertificaat.online

EAL

Eizo

Sequrix

JMB Groep

Milestone

ASIS

VVNL

Bydemes

NetworxConnect

Crown Security Services

ARAS

Add Secure

Centurion

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

Multiwacht

Paraat

Akuvox

Centrale database met veelplegers winkeldiefstal Utrecht

12 mei 2005
Redactie
14:14

Beveiligingsbedrijf Initial Varel Security heeft de eerste stap gezet in de uitbreiding van het gezichtsherkenningssysteem FaceCheck? in het kader van een gezamenlijke aanpak van winkelcriminaliteit. In samenwerking met de winkeliersvereniging Binnenstad in Utrecht, de gemeente Utrecht en de politie wordt gekeken of veelplegers in een centrale database kunnen worden opgeslagen zodat gegevens uitwisselbaar worden.


Half juni wordt het systeem in onder andere de Bijenkorf, McDonalds, een tweede filiaal van de Rode Winkel en vijf andere winkels ge?nstalleerd. De gemeente en politie Utrecht steunen de proef door middel van subsidie en door het inrichten van een centrale meldkamer. Half september wordt de proef ge?valueerd met de deelnemers.

Na het succes met de proef in De Rode Winkel in Utrecht, is FaceCheck? in meerdere ondernemingen in het land ge?nstalleerd. Margriet Broekman van de Rode Winkel: ?Het aantal diefstallen is met 30% tot 50% gedaald, mede door het preventieve effect dat uitgaat van het systeem. De investering is snel terugverdiend. Klanten voelen zich veilig en voor de medewerkers is het ook plezieriger werken. Door de positieve resultaten gaan we het systeem nu ook in onze andere filialen inzetten.?

Door opgeslagen beelden van winkeldieven en ongewenste bezoekers automatisch uit te wisselen met andere ondernemers, zal het effect van het systeem aanzienlijk worden vergroot. Kwaadwillenden zullen niet snel meer bij de deelnemende ondernemingen binnenstappen. Op dit moment maken ondernemers alleen gebruik van een eigen database.

De Winkeliersvereniging Binnenstad in Utrecht heeft al een protocol opgesteld voor het invoeren en verwijderen van opgeslagen beelden uit de database. Om zorgvuldigheid met privacy te waarborgen, wordt het protocol op dit moment getoetst door het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Naast het CBP moet ook de overheid toestemming geven. Op basis van voorbeelden uit het verleden valt hier geen probleem te verwachten, mits er een goed protocol ligt. Begin juni wordt uitsluitsel verwacht van de overheid en het CBP.

Link: www.initial-varel.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner