Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CDVI

DZ Technologies

Alphatronics

Nenova

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

ASSA ABLOY

Secusoft

Eagle Eye Networks

Milestone

ADI

PG Security Systems

Unii

Dero Security Products

SmartSD

Bydemes

G4S

Seagate

Akuvox

Service Centrale Nederland

Seris

CardAccess

SOBA

Hikvision

JMB Groep

ASIS

Ajax Systems

Nimo Dog Security

VEB

Paraat

NIBHV

VVNL

Advancis

Genetec

Connect Security

SmartCell

VideoGuard

IDIS

De Beveiligingsjurist

ARAS

HID

Traka ASSA ABLOY

VBN

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

Explicate

Kiwa

Nimo Drone Security

2N

EAL

NetworxConnect

Oribi ID Solutions

Top Security

Trigion

Paxton

GFT

Optex

Avigilon Alta

i-Pro

Brivo

Gold-IP

Crown Security Services

Centurion

Securitas

Eizo

Add Secure

20face

VAIBS

OSEC

Lobeco

HD Security

CSL

Uniview

Masset Solutions

Bosch Security Systems

RoSecure

Sequrix

Hanwha Vision Europe

Alarm Meldnet

Centralisten PAC CSU allemaal BOCA-gecertificeerd

14 december 2007
Redactie
01:12

Op 10 december is in Rotterdam aan de laatste 17 centralisten van de Particuliere Alarm- en Servicecentrale CSU Monitoring Services het certificaat Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BOCA) uitgereikt. Samen met de 6 eerder opgeleide centralisten brengt dit het totaal op 23 gediplomeerde centralisten.

Volgens opleidingsinstituut Minerva is de PAC van CSU de eerste in Nederland waarbij alle centralisten in het bezit zijn van het BOCA-certificaat. CSU-directeur Aad de Vries reikte de certificaten uit tijdens een feestelijk samenzijn op het kantoor van CSU Monitoring Services. Ook de directeur van Minerva, de heer Marcel Gerritssen, was bij de uitreiking aanwezig.

Op de locatie van CSU te Rotterdam is tevens de vernieuwde Particuliere Alarm- en Servicecentrale gevestigd. De alarmcentrale verzorgt de alarmopvolging voor bedrijven en particulieren. In de alarmcentrale bundelt CSU haar activiteiten op het gebied van meldkamerdiensten, de keten van alarmmelding tot alarmafhandeling en -opvolging en video bewaking op afstand. In de centrale is recent fors geïnvesteerd in nieuwe apparatuur, technische ontwikkelingen en de aankleding. De alarmcentrale werd eind 2005 door CSU van Aegis overgenomen en is volledig toegerust om in de toekomst de markt te kunnen bedienen. Dit heeft erin geresulteerd dat nieuwe contracten met installateurs zijn gesloten. CSU Monitoring Services verwacht komend jaar door te groeien naar 15.000 aansluitingen.

De Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BOCA) is ontwikkeld in een samenwerkingsverband met de brancheorganisaties VEBON en VPB. De opleiding is primair ontwikkeld voor en door (organisaties van) particuliere alarmcentrales, maar inhoudelijk ook zeer geschikt voor medewerkers van meldkamers in het algemeen. Het betreft een 3-daagse basisopleiding (verdeeld over 4 weken) wordt gegeven door de onderwijsinstelling Minerva.

Minerva is momenteel de enige onderwijsinstelling die de opleiding BOCA verzorgd en bevat de volgende onderwerpen:

 • Wettelijk kader: Rechten, plichten en verantwoordelijkheden van een alarmcentralist. Borg-Pac regeling, politieregelingen m.b.t. cameratoezicht. Omgaan met vertrouwelijke gegevens.
 • Alarmoverdracht: Kennis van de werking van een alarmsysteem. Verschillende soorten alarmoverdracht en ontvangsttechnieken. Voor- en nadelen van de verschillende soorten transmissietechnieken.
 • Alarmbehandeling: Afhandeling van verschillende soorten alarmen, prioriteiten en instructies. Het volgen en bewaken van het verloop van een alarmmelding, terugkoppeling met hulpdiensten met de klant.
 • Verschillende alarmcentralediensten: Begeleid openen en sluiten. Videoverificatie en videosurveillance. Tracking en tracing.
 • Veiligheid in en om de alarmcentrale: Toegangsprocedures van de alarmcentrale. Werking van diverse veiligheidsystemen. Calamiteitenplan.
 • Technische hulpmiddelen: Diverse technische hulpmiddelen op de alarmcentrale
 • Klachtenafhandeling: Op de juiste wijze aannemen van klachten.
 • Deel dit artikel via:

  Vlog 5

  Premium partners

  Suricat

  Seagate

  Videoguard

  Wordt een partner