Check Point en Intel lanceren supersnelle VPN Firewall

Check Point en Intel kondigen een technologie samenwerking aan voor beveilingssoftware in veeleisende omgevingen.

De voortdurende samenwerking tussen de twee bedrijven heeft geresulteerd in een best-in-class prestatie voor de combinatie van de Check Point VPN-1 Power en de Dual-Core Intel Xeon. VPN-1 Power is de eerste software gebaseerde security gateway die een doorvoer levert van 10 Gigabits per seconde (Gbps) in combinatie met de Intel Dual-Core Xeon Processor aldus Check Point .

De marktacceptatie van applicaties die veel bandbreedte gebruiken, bijvoorbeeld VoIP en streaming video, verhogen de vraag naar beveiligingsoplossingen met een hoge performance. De deep packet inspectie van verkeer samen met intrusion prevention kunnen op een firewall de pakketten danig vertragen en zorgen zo voor een knelpunt in de organisatie. Sommige organisaties hebben gekozen voor een ASIC gebaseerde hardware oplossing voor hun beveiliging, maar deze oplossingen zijn vaak duur, moeilijk te upgraden en zorgen voor een daling in de performance.

Check Point VPN-1 Power met het Open Server benadering is de eerste ge?ntegreerde software firewall, VPN en Intrusion Prevention oplossing die hoge performance levert tot 10 Gbps op een Open Server platform.

Intel?s Dual-Core Xeon processoren bieden een beter power management, betrouwbaarheid en snelheid en kunnen de performance van de server wel tot drie keer verhogen ten opzichte van onze vorige single-core oplossing? zegt Ton Steenman, general manager van de Infrastructure Processor Division bij Intel.

Deel dit artikel via: