China test laserwapen tegen drones

China heeft succesvolle tests uitgevoerd met een defensiemechanisme tegen drones. Het nieuwe systeem, dat werkt met lasers, is speciaal is ontworpen om drones neer te halen.

Drone met cameraHet afweergeschut zou in een recente test ruim dertig drones neer hebben weten te halen en daarbij honderd procent accuraat zijn geweest. Binnen vijf seconden kan worden geschoten op drones die lager dan 500 meter en langzamer dan vijftig meter per seconde vliegen. De ontwikkelaars werken nog aan het verder verbeteren van de lasertechniek, door het krachtiger te maken en het bereik te vergroten.

Dit nieuwe wapen van waarde zijn bij het waarborgen van de veiligheid tijdens grote evenementen op openbare locaties. De laser zou een stuk effectiever en nauwkeuriger zijn dan traditionele veiligheidsmaatregelen, zoals het inzetten van scherpschutters of militaire helikopters. Het Amerikaanse leger deed eerder ook al succesvolle tests met lasers om drones mee uit de lucht te schieten, deze zijn echter nog niet geschikt voor gebruik.

Deel dit artikel via: