Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Dero Security Products

G4S

ADI

GFT

Nimo Dog Security

Akuvox

DZ Technologies

Trigion

Traka ASSA ABLOY

Milestone

Sequrix

Nimo Drone Security

Optex

Kiwa

Paxton

Hanwha Vision Europe

Genetec

VAIBS

Secusoft

SmartCell

IDIS

Explicate

Connect Security

Seris

ARAS

EAL

Seagate

Unii

JMB Groep

Alarm Meldnet

CSL

20face

Brivo

Eizo

i-Pro

NetworxConnect

Regio Control Veldt

SmartSD

Bydemes

Avigilon Alta

Crown Security Services

ASIS

Network Optix

Gold-IP

Top Security

Bosch Security Systems

PG Security Systems

SOBA

Centurion

VVNL

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

Securitas

Advancis

RoSecure

NIBHV

Lobeco

Paraat

Hikvision

HD Security

ASSA ABLOY

Multiwacht

VideoGuard

Nenova

Masset Solutions

CardAccess

Uniview

Alphatronics

VBN

SMC Alarmcentrale

OSEC

Service Centrale Nederland

BHVcertificaat.online

Add Secure

HID

2N

VEB

De Beveiligingsjurist

CDVI

Eagle Eye Networks

Chiron komt met gecertificeerde branddoormelding via IP

29 mei 2018
Redactie
13:36

De omzetting van analoge telefonie (PSTN) naar ALL-IP verbindingen is in volle gang. Helaas worden de gevolgen voor beveiligingssystemen bij dit soort migraties over het hoofd gezien. Chiron toont tijdens SecurityLIVE op 30 en 31 mei een oplossing waarmee zelfs brandmeldsystemen onder IP betrouwbaar blijven werken.

Telecomproviders hebben een scala aan pakketten en aanbiedingen. Zowel de particulier als de zakelijke eindgebruiker maken daar gretig gebruik van. Helaas blijkt na de omschakeling het alarmsysteem niet altijd meer betrouwbaar te werken. Chiron speelt al vijftien jaar in op deze ontwikkeling, met eenvoudig te installeren converters. Vooral de IRIS TOUCH IP modules zijn populair bij installateurs van beveiligingssystemen. Bij installateurs van brandmeldinstallaties is het misschien iets minder bekend, maar migratie naar IP kan ook van hun klanten grote gevolgen hebben voor de doormelding. Daarom introduceert Chiron Security Communications speciaal voor gecertificeerde branddoormelding de T-NG-EN54 Kit. Deze bestaat uit de IRIS Touch 440NG-4G (dual path IP/4G), een behuizing met voeding en een externe high-gain antenne. De T-NG-EN54 Kit is door VdS onlangs volledig EN54-21 gecertificeerd.

Geen zwakke schakels
De T-NG-EN54 Kit biedt volledige, versleutelde, end-to-end transmissie op basis van TCP/IP, zonder zwakke schakels in de keten. Er zijn standaard interfaces met de brandcentrale, met PIN-ingangen voor de verplichte brand/fout meldingen en ESPA RS232 voor gedetailleerde meldingen. Verder is er volledige busintegratie voor HHL, Honeywell Notifier en Panasonic. Het product is volgens de fabrikant eenvoudig en snel te installeren, werkt met intuïtieve programmering in diverse talen (waaronder Nederlands) en bevat bewezen technologie met meer dan 300.000 installaties in 46 landen. Verder zijn er natuurlijk de certificatie conform EN54-21 en de ontvangstmogelijkheid op alle Nederlandse & Belgische meldkamers.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner