Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Seagate

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

Advancis

VBN

Masset Solutions

Lobeco

RoSecure

SmartCell

Bosch Security Systems

Milestone

Paraat

Add Secure

Connect Security

SOBA

Eizo

SMC Alarmcentrale

Brivo

Regio Control Veldt

Top Security

ADI

Centurion

PG Security Systems

NetworxConnect

Crown Security Services

IDIS

ASIS

Eagle Eye Networks

Hikvision

ARAS

Nimo Dog Security

G4S

Unii

ASSA ABLOY

Genetec

Sequrix

EAL

Oribi ID Solutions

HID

Optex

VEB

CDVI

Gold-IP

2N

Alarm Meldnet

SmartSD

Nimo Drone Security

CSL

Akuvox

Network Optix

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

Paxton

20face

VVNL

Securitas

Uniview

Nenova

Hanwha Vision Europe

JMB Groep

Alphatronics

Kiwa

VideoGuard

GFT

CardAccess

OSEC

VAIBS

De Beveiligingsjurist

Secusoft

Seris

Explicate

Ajax Systems

Multiwacht

NIBHV

Trigion

i-Pro

HD Security

DZ Technologies

Dero Security Products

CNV: Beveiligers wachten al maanden op nieuwe cao

27 juni 2024
Redactie
06:02

De ruim 20.000 beveiligers in Nederland hebben voorlopig nog geen nieuwe cao. Dat komt volgens vakbond CNV omdat de werkgevers, verenigd in de Nederlandse Veiligheidsbranche, de stekker uit het cao-overleg hebben getrokken. Die vinden de nieuwe cao ‘onbetaalbaar’ en vrezen dat als de hogere loonkosten aan klanten worden doorberekend, dat veel opdrachten gaat kosten.

“Het liep al een hele tijd stroef, maar nu zitten we echt in een patstelling”, concludeert CNV-onderhandelaar Erik Honkoop. “Grootste struikelblok is de loonsverhoging voor dit jaar. De werkgevers geven daar niks op toe.”
De cao Particuliere Beveiliging is al op 24 maart 2024 verlopen; de beveiligers zitten dus al maanden zonder nieuwe cao. “De houding van de werkgevers is diep teleurstellend”, vindt Honkoop. “In de afgelopen jaren hebben de vakbonden zich bijzonder coöperatief opgesteld, door de cao open te breken en de afgesproken loonstijging uit te te stellen. Dat was op dringend verzoek van de werkgevers, omdat ze vanwege de record-inflatie anders in grote problemen zouden komen. En nu we aan een nieuwe cao toe zijn en de vraag naar goede beveiligers enorm is, geven de werkgevers op hun beurt niet thuis.”

Andere twistpunten
Andere twistpunten in het cao-overleg zijn teruggave van onterecht ingehouden vakantiedagen over de afgelopen 2 jaar, de overurentoeslag vanaf 144 uur en de reiskostenvergoeding op het fiscale maximum.
De vakbonden, waaronder CNV, gaan komende tijd bij beveiligers langs om te overleggen hoe het verder moet en of op termijn acties wellicht nodig zijn om een nieuwe cao voor elkaar te krijgen.
De cao Particuliere Beveiliging geldt voor zo’n 20.000 beveiligers, onder meer bij grote bedrijven als G4S, Securitas en Trigion. Beveiligers die onder deze cao vallen, zijn actief in veel verschillende sectoren, zoals luchthavens, vluchtelingenopvang, distributiecentra, zeehavens, winkels, industrieterreinen en datacenters.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

SequriX

Videoguard

Wordt een partner