Corona vereist nieuwe strategie fysieke beveiliging

De veranderingen als gevolg van de coronacrisis vereisen nieuwe strategieën ten aanzien van videotoezicht, toegangsbeheer en identiteitsmanagement. Dat concludeert Genetec op basis van een internationaal onderzoek onder 1.500 professionele eindgebruikers van de software voor securitymanagement.

Enkele van de gevolgen van de coronacrisis zijn dat aanzienlijk meer thuisgewerkt wordt en dat (gevoelige) vergaderingen nu meestal online plaatsvinden. Ook beslissers op het gebied van fysieke beveiliging benadrukken daarom het toenemende belang van cybersecurity en veilig werken via een cloudinfrastructuur. Genetec onderzocht hoe 1.500 professionals in fysieke beveiliging uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) technologie gebruiken voor beveiligingsbehoeften op zowel de korte- als de lange termijn. De bevindingen bieden volgens de fabrikant nuttige inzichten voor wie verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de eigen infrastructuur en beveiligingsstrategieën van organisaties.

Meer inzicht en controle
De realiteit van COVID-19 en de daaropvolgende verschuiving naar thuiswerken, benadrukt de waarde van technologie die meer inzicht en controle kan bieden. Als gevolg hiervan werden videoanalyse, toegangscontrole en identiteitsbeheer allemaal geïdentificeerd als strategische technologieën voor 2021. “Vorig jaar zagen we een grote verschuiving van de manier waarop bedrijven beveiliging benaderen. De hausse op het gebied van toegangscontrole binnen faciliteiten toonde aan dat de fysieke beveiligingsindustrie in staat is om innovatieve oplossingen te stroomlijnen, vooral wanneer er vraag is naar meer veiligheid. Nu we een nieuw hoofdstuk ingaan, moet de industrie zich blijven aanpassen aan veranderende eisen en investeren in de nieuwste ondersteunende oplossingen om onze werkplekken veiliger, gezonder en veiliger te maken”, zei Cyrille Becker, managing director Europa bij Genetec.

Strategische prioriteit voor 2021 en daarna
Cybercriminaliteit wordt met de opkomst van thuiswerken en de groeiende acceptatie van IoT belangrijker dan ooit. Met dit in gedachten is 67 procent van de respondenten van plan om prioriteit te geven aan de verbetering van hun cyberbeveiligingsstrategie in 2021. “De opkomst van cybercriminaliteit heeft aangetoond dat cyber- en fysieke beveiligingsmaatregelen niet langer als afzonderlijke onderwerpen kunnen worden behandeld. Professionals in fysieke beveiliging moeten samenwerken met hun collega’s in de IT om de ware grenzen van hun werkveld te blijven begrijpen en risico’s te beperken. Dit vereist het verstevigen van een veerkrachtig cyber-fysiek beveiligingsraamwerk, dat ervoor zorgt dat alle apparatuur veilig in het netwerk wordt geïntegreerd en geconfigureerd, bijgewerkt en beheerd gedurende hun hele operationele leven”, zei Christian Morin, vice president Cloud Services en CSO bij Genetec.

Acceptatie van cloud en hybride cloud versnellen
Fysieke beveiligingsafdelingen zijn van oudsher trager in het adopteren van de cloud, maar de onderzoeksresultaten geven aan dat de situatie snel verandert. Met bijna twee derde van de respondenten die melden dat de pandemie hun cloudstrategie met betrekking tot fysieke beveiliging enigszins (51%) of sterk (12,5%) heeft versneld. “De ongekende verschuiving naar werken op afstand en de daaruit voortvloeiende behoefte aan ondersteunende technologie, onderstreept het belang van cloud computing. Als verantwoordelijken nog niet eerder overtuigd waren van de voordelen van werken in de cloud, zal dat niet lang meer op zich laten wachten”, aldus Morin.

Download het volledige rapport ‘Physical Security in EMEA 2021’.

Deel dit artikel via: