Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

NIBHV

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

Centurion

Eizo

ADI

Securitas

Add Secure

Eagle Eye Networks

VideoGuard

VEB

Brivo

HD Security

Sequrix

OSEC

ARAS

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

BHVcertificaat.online

Secusoft

HID

Milestone

Kiwa

Hikvision

Genetec

Dero Security Products

VVNL

Alphatronics

Advancis

Oribi ID Solutions

Multiwacht

Nimo Drone Security

SmartCell

JMB Groep

Trigion

20face

Hanwha Vision Europe

G4S

PG Security Systems

Explicate

Crown Security Services

Connect Security

Top Security

Seagate

Paxton

Gold-IP

Unii

Seris

Paraat

Ajax Systems

EAL

Akuvox

Uniview

2N

SmartSD

Lobeco

RoSecure

SOBA

IDIS

DZ Technologies

Avigilon Alta

Masset Solutions

CDVI

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

CardAccess

CSL

GFT

Optex

ASIS

Bosch Security Systems

VBN

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

Bydemes

i-Pro

ASSA ABLOY

Nenova

VAIBS

Crowdmanagement met drones tijdens Formule 1 Zandvoort

25 augustus 2023
Redactie
11:29

Komend weekend worden slimme drones ingezet voor crowd management tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Toestellen van Drone Flight Company (DFC) gaan zorgen voor data waarmee de organisatie beslissingen kan nemen voor het waarborgen van de veiligheid tijdens de Dutch Grand Prix-races.

De drones observeren tijdens de races vanuit de lucht de bewegingen van mensenmassa’s die ontstaan door de aan- en afvoer van bezoekers die met treinen, bussen, per fiets of te voet het evenement bezoeken. Op basis van videodata die de drones genereren, kunnen betrokken partijen efficiënter samenwerken op het gebied van crowd management en zo weloverwogen beslissingen nemen bij bijvoorbeeld opstoppingen, aldus Drone Flight Company. Bij grote publieksevenementen is het altijd een uitdaging om de stroom toeschouwers geordend te leiden. Dankzij de drones van DFC is het tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort mogelijk om vanuit één positie zicht op de gehele vervoersbeweging vanaf de aankomst in Zandvoort tot de ingang van het circuit te verkrijgen.

Allerminst vanzelfsprekend
Dronebeelden die verzameld zijn met een test pilot tijdens eerdere races hebben een toegevoegde waarde voor Circuit Zandvoort: “Een veilig en verantwoord verloop van de race is onze hoogste prioriteit. Mede op basis van de dronebeelden van een testvlucht voor de Dutch Grand Prix hebben we de looproutes voor 2023 gewijzigd. De pilot heeft bewezen dat ondersteuning en toezicht van mensenmassa’s vanuit de lucht met drones van meerwaarde is en bijdraagt aan een veilig evenement”, zegt directeur Robert van Overeem van Circuit Zandvoort.
Omdat vliegen met drones binnen het gebied rond het circuit allerminst vanzelfsprekend is, heeft DFC een bijzondere positie verkregen in overleg met de Inspectie Leefomgeving en Transport, de politie en de evenementenorganisatie. Op initiatief van DFC zijn de juiste procedures, technologische inzet en afstemming met zowel de organisatie als betrokken partners ingezet, om te zorgen voor een veilige en verantwoorde vluchtuitvoering waarbij rekening gehouden wordt met de stroom aan helikoptervluchten en reclamevliegtuigen.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

SequriX

Videoguard

Suricat

Wordt een partner