CSL Routers stellen niet alleen de inbraakbeveiliging veilig

CSL ontwikkelt routers die ervoor zorgen dat alarmmeldingen ook bij netwerkstoringen de hulpdiensten kunnen bereiken. Netwerkstoringen kunnen echter nog veel meer problemen veroorzaken, stelt de fabrikant. Zeker in winkels, waar dat regelmatig voorkomt.

Hoewel consumenten steeds meer online kopen, blijft er behoefte bestaan aan een winkelervaring. Reden voor grote elektronische winkeliers om weer ‘stenen’ winkels te openen. Deze zijn direct gekoppeld aan de online wereld en bieden als meerwaarde een plek waar consumenten terecht kunnen voor persoonlijk advies, individuele hulp en de mogelijkheid om de producten in het echt te zien, te voelen en soms te horen. Zeker voor dit soort winkels is connectiviteit van levensbelang. Maar ook de meer traditionele winkels kunnen niet zonder internet voor hun verkoop, voorraadbeheer, financiële administratie, personeelsbeheer en natuurlijk beveiliging. Een steeds groter deel van het succes van winkels wordt zo afhankelijk van goede verbindingen.

Onderzoek
Om inzicht te krijgen in de kwaliteit van netwerkverbindingen liet CSL onderzoek uitvoeren door Research for Barriers. Dit bureau ondervroeg 301 IT-managers, IT-directeuren, systeembeheerders en hoofden van technische diensten van bedrijven met meer dan tien werknemers. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de helft van de ondervraagden niet kwan werken zonder internetverbinding. 72 procent had dat recent in de praktijk geconstateerd. Van de ondervraagde winkeliers vertelde 44 procent dat het elke maand wel voorkomt dat internet ‘eruit ligt’. Driekwart van hen zei dat dit een matige of grote impact had op het functioneren van de winkel. In 86 procent van de gevallen viel de verkoop stil, bij 81 procent liep het voorraadbeheer in de soep en bij 76 procent ging het mis met de algemene administratie. 86 procent van de winkeliers levert de helft van de verkoopomzet in tijdens een internetstoring. Toch heeft meer dan een kwart geen noodvoorziening voor tijdens netwerkproblemen.
CSL ziet dan ook een grote markt weggelegd voor zijn 4G-SIM-apparaten, zoals de CSL Router, die bij uitval van de vaste internetverbinding direct voor een versleutelde back-up via 4G zorgt. 98 procent van de ondervraagde IT-specialisten werd enthousiast bij het horen van deze mogelijkheid. Zeker omdat de back-up ook gebruikt wordt op momenten dat de vaste verbinding door zware belasting traag wordt.

Deel dit artikel via: