CWS Fire Safety neemt Wardenburg over

Het in brandmeld- en beveiligingssystemen gespecialiseerde Wardenburg Beveiliging met locaties in Kolham en Almelo is overgenomen door CWS Fire Safety. Recent betrad dit in Duisburg gevestigde bedrijf de Nederlandse markt met de overname van Hefas Brandbeveiliging uit Duiven.

CWS Fire Safety GmbH is een in preventieve brandveiligheid gespecialiseerde divisie van de CWS Group. Het overgenomen Wardenburg realiseerde in 2020 een omzet van 8,8 miljoen euro en telt zo’n 90 medewerkers. Het bedrijf richt zich op de installatie en het onderhoud van brandmeldinstallaties en beveiligingstechniek zoals inbraakdetectiesystemen, videobewaking en toegangssystemen. Alle medewerkers van Wardenburg worden overgenomen en de locaties in Kolham en Almelo blijven behouden. Het ervaren managementteam zal ook in de toekomst het bedrijf blijven aansturen.

Nederlandse markt
Nog maar een paar weken geleden, in juni 2021, betrad CWS Fire Safety de Nederlandse markt voor brandbeveiliging en beveiliging met de overname van Hefas Brandbeveiliging uit Duiven. “Nederland is een belangrijke markt voor CWS, waar wij al veel bestaande klanten hebben. Met deze tweede Nederlandse overname zetten wij een volgende stap om onze bestaande en nieuwe klanten in Nederland ook te kunnen voorzien van installatie, onderhoud en reparatie van een breed portfolio aan producten op het gebied van brandveiligheid en beveiliging vanuit één leverancier”, zegt dr. Ulrich Schild, general manager van CWS Fire Safety. “Deze overname is zeker niet de laatste; er zijn nog meer acquisities op de Nederlandse markt gepland.” De CWS-groep heeft momenteel ongeveer 11.000 medewerkers in 15 landen. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van 1,242 miljard euro. CWS International GmbH en haar dochterondernemingen zijn eigendom van Franz Haniel & Cie. GmbH.

Deel dit artikel via: