Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bydemes

HID

Gold-IP

Alphatronics

Oribi ID Solutions

Akuvox

SOBA

Advancis

CardAccess

ARAS

Milestone

Nimo Dog Security

i-Pro

NIBHV

ASIS

Dero Security Products

Lobeco

JMB Groep

20face

Hikvision

DZ Technologies

Trigion

VBN

RoSecure

Bosch Security Systems

Add Secure

Top Security

Optex

SmartSD

GFT

Ajax Systems

Nenova

Eagle Eye Networks

Service Centrale Nederland

Eizo

IDIS

Nimo Drone Security

2N

Secusoft

Brivo

ADI

Traka ASSA ABLOY

Paraat

VAIBS

ASSA ABLOY

PG Security Systems

Seris

Sequrix

Multiwacht

Uniview

SmartCell

NetworxConnect

VideoGuard

Genetec

CSL

De Beveiligingsjurist

Securitas

EAL

HD Security

Hanwha Vision Europe

Explicate

Paxton

Seagate

Masset Solutions

CDVI

BHVcertificaat.online

Centurion

Crown Security Services

Connect Security

VEB

G4S

OSEC

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

VVNL

Unii

Kiwa

Alarm Meldnet

Avigilon Alta

Dark Fiber helpt Alarm Meldnet aan betrouwbare verbinding

24 november 2022
Redactie
13:58

Een stabiel en betrouwbaar netwerk is essentieel voor een particuliere alarmcentrale. Maar stabiliteit en betrouwbaarheid zijn altijd afhankelijk van derde partijen, zoals een internetleverancier en providers. Om deze afhankelijkheid te verkleinen is Alarm Meldnet overgegaan op Dark Fiber: een verbinding compleet in eigen beheer.

Dark Fiber is onbelicht glasvezel. Onbelicht betekent dat er nog geen apparatuur is aangesloten die nodig is voor het verzenden en ontvangen van data. Zolang er geen data door de vezel geschoten wordt, blijft de vezel onbelicht. Oftewel: dark.
“Dit geeft ons de vrijheid die we zochten”, vertelt algemeen directeur Roel Maassen. “Want met een Dark Fiber-verbinding zijn we niet afhankelijk van een telecom- of internetprovider. Wij kunnen zelf bepalen welke apparatuur we aansluiten en van welke partij. Hiermee bepalen we ook zelf de snelheid van de verbinding en welke data we verzenden. Simpel gezegd hebben we nu een eigen glasvezelverbinding die het mogelijk maakt om razendsnel gegevens uit te wisselen tussen onze vestigingen.

Stabiel internet
Met behulp van de Dark Fiber verbinding is Alarm Meldnet een betrouwbaar en stabiel netwerk aan het creëren in de vorm van een driehoek. Roermond en Beek hebben namelijk ieder een eigen internetverbinding. Roermond via Provider X en Beek via Provider Y. En doordat Roermond en Beek nu onderling verbonden zijn via een eigen glasvezelverbinding, kunnen beide gebruik maken van het internet van de ander.

“Mocht het internet in Roermond uitvallen, dan kunnen we via de Dark Fiber-verbinding gebruik maken van het internet in Beek”, vervolgt Maassen. “En visa versa. Dit is mogelijk omdat we de verbinding tussen de vestigingen razendsnel hebben gemaakt met de apparatuur die we hebben aangesloten. Om precies te zijn hebben we snelheden gehaald van 30GB per seconde. Dit kunt u vergelijken met 6 volledige films die wij per seconde (!) kunnen versturen tussen Roermond en Beek.”

Back-up en veiligheid
Ook worden om de paar seconden alle virtuele harde schijven gekopieerd vanuit Roermond naar Beek. Mocht zich in Roermond een calamiteit voordoen waardoor het nodig is om te evacueren, dan kan het bedrijf uitwijken naar Beek en daar direct verder werken. Alle data is namelijk al gekopieerd en dus direct beschikbaar. En omdat de verbinding alléén van Alarm Meldnet is, wordt de data op een veilige manier verstuurd. ICT Manager Kevin Brouwers: “Om de paar seconden worden alle virtuele harde schijven gekopieerd vanuit Roermond naar Beek.”
De internetverbindingen en de Dark Fiber-verbinding zijn inmiddels opgeleverd en meerdere malen getest. Momenteel is Alarm Meldnet nog de puntjes op de i aan het zetten en het bedrijf verwacht eind december het ‘driehoek-netwerk’ volledig gerealiseerd te hebben.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner