Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Service Centrale Nederland

VBN

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

Genetec

Nenova

Eagle Eye Networks

2N

Top Security

VEB

Eizo

Add Secure

Intrasec

VAIBS

SOBA

Centurion

Bydemes

Akuvox

Aritech

SmartSD

Secusoft

Kidde Commercial

Alphatronics

Paraat

SmartCell

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

ARAS

i-Pro

Gold-IP

Optex

Advancis

MOBOTIX

Uniview

Distri Company

Multiwacht

Securitas

Sequrix

SMC Alarmcentrale

Paxton

Connect Security

Brivo

Seagate

Network Optix

Unii

NIBHV

Trigion

CSL

IDIS

Oribi ID Solutions

Seris

ADI

OSEC

Ajax Systems

EAL

Regio Control Veldt

Synguard

VideoGuard

HID

VVNL

G4S

ASIS

NetworxConnect

CDVI

HD Security

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

Masset

Hanwha Vision Europe

VGN Group

Hikvision

Avigilon Alta

Dero Security Products

Milestone

De 5 grootste dreigingen in 2025

29 januari 2025
Redactie
12:02

In 2025 worden organisaties geconfronteerd met steeds complexere beveiligingsrisico’s door geopolitieke spanningen, hybride oorlogsvoering en technologische ontwikkelingen. Het Research & Intelligence Center (RIC) van Securitas benadrukt dat bedrijven hun strategieën continu moeten vernieuwen. Dit zijn de vijf belangrijkste dreigingen:

1. Geopolitieke instabiliteit en oorlogsscenario’s
Internationale spanningen nemen toe, vooral in Europa en Azië. Overheden verhogen hun defensiebudgetten en bereiden zich voor op mogelijke conflicten. Dit heeft niet alleen fysieke gevolgen, maar ook impact op supply chains en bedrijfscontinuïteit. Organisaties moeten de geopolitieke ontwikkelingen nauwlettend volgen en hun crisisplannen bijwerken.

2. Hybride oorlogsvoering en cyberaanvallen
Cyberdreigingen in combinatie met economische druk en desinformatiecampagnes vormen een ernstige bedreiging voor vitale sectoren zoals energie, transport en defensie. Proactieve beveiligingsmaatregelen en intensieve monitoring zijn noodzakelijk om operationele verstoringen te voorkomen.

3. Drones als instrument voor spionage en sabotage
Drones worden steeds vaker ingezet voor bedrijfsspionage en sabotage. Door de lage kosten en brede beschikbaarheid vormen ze een groeiend risico. Organisaties moeten investeren in detectiesystemen en heldere protocollen opstellen voor incidentrespons. Daarnaast wordt naleving van wetgeving rondom drones steeds belangrijker.

4. Interne dreigingen met ideologische motieven
Werknemers met politieke of activistische overtuigingen kunnen, bewust of onbewust, bedrijfsprocessen saboteren. Bedrijven in technologie, financiën en defensie lopen het meeste risico. Gedragsmonitoring, anonieme meldkanalen en een open bedrijfscultuur helpen interne dreigingen te minimaliseren.

5. Gerichte aanvallen op leidinggevenden en politici
Online bedreigingen, desinformatie en fysieke aanvallen op managers en politici nemen toe. Snelle verspreiding via sociale media maakt deze dreiging nog gevaarlijker. Een geïntegreerde beveiligingsstrategie, inclusief digitale monitoring en fysieke bescherming, is cruciaal om reputatie en veiligheid te waarborgen.

Voorbereiding op 2025
Organisaties moeten flexibel en proactief zijn in hun beveiligingsaanpak. Door technologische en menselijke beveiligingsmaatregelen te combineren, versterken bedrijven hun weerbaarheid tegen de complexe dreigingen van de toekomst.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Boon Edam

SequriX

Artitech Kidde Commercial

Videoguard

Suricat

Seagate

Distri Company

Wordt een partner