Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Avigilon Alta

SOBA

2N

Lobeco

ARAS

ASIS

Eizo

Service Centrale Nederland

GFT

G4S

PG Security Systems

Crown Security Services

ASSA ABLOY

Genetec

VVNL

Hanwha Vision Europe

Top Security

BHVcertificaat.online

ADI

Masset Solutions

Bydemes

JMB Groep

Paxton

VideoGuard

Oribi ID Solutions

Optex

Eagle Eye Networks

EAL

Uniview

Milestone

Advancis

Trigion

SmartSD

Akuvox

Brivo

NetworxConnect

VBN

Securitas

SmartCell

Ajax Systems

Secusoft

Dero Security Products

CardAccess

Alarm Meldnet

Seagate

Kiwa

SMC Alarmcentrale

VEB

Regio Control Veldt

Paraat

Unii

Nimo Dog Security

CSL

Connect Security

HD Security

IDIS

RoSecure

Sequrix

20face

Bosch Security Systems

Add Secure

Nimo Drone Security

Alphatronics

Traka ASSA ABLOY

Gold-IP

i-Pro

OSEC

VAIBS

Seris

Explicate

Centurion

De Beveiligingsjurist

DZ Technologies

Hikvision

NIBHV

Multiwacht

HID

CDVI

Nenova

De meldkamer als partner van de beveiligingsinstallateur

25 maart 2022
Redactie
00:00

NVD Beveiligingen neemt aan FireSafety & Security Event deel om te laten zien hoe de particuliere alarmcentrale als partner van de beveiligingsinstallateur fungeert. René den Dekker en zijn team van specialisten leggen op stand E.15 uit wat dat zoal inhoudt en hoe een samenwerking de kwaliteit van alarmering tot ongekende hoogten kan liften.

De PAC van NVD is volgens Den Dekker niet zomaar een dienstverlener voor de installateur. “Twee keer per jaar zitten wij met beveiligingsinstallateurs om de tafel om te bespreken hoe wij hen nog optimaler kunnen bedienen. Uit die gesprekken komen altijd goede ideeën naar voren. Zo blijkt na een incident nogal eens ontdekt te worden dat bewakingscamera’s niet of niet goed hebben gewerkt. Heel vervelend natuurlijk. Dat bracht ons op het idee om camera’s continu te gaan monitoren. Een server ziet het direct als een camera uitvalt, waarop de installateur en de eindgebruiker worden gewaarschuwd. Binnenkort gaan we ook in de gaten houden of de kwaliteit van alle camera’s nog in orde is. Soms doen camera’s het nog wel, maar staan ze niet scherp of is de lens vuil. Ook dan kunnen we de betrokkenen tijdig op de hoogte stellen. Het mooie is dat dit met elk merk camera werkt.”

Onnodig alarm uitfilteren
Een andere uitdaging waar veel installateurs mee kampen is het uitfilteren van oorzaken van onnodig alarm bij buitendetectie. Buitendetectie wordt steeds populairder, omdat dan interventie mogelijk wordt nog voordat de indringer zich door de buitenschil gewerkt heeft. Helaas reageren veel buitendetectoren ook op onschuldige bewegingen of weersomstandigheden. “Nauwkeurig afstellen helpt”, vervolgt Den Dekker. “Maar daar heeft de gemiddelde installateur tegenwoordig geen tijd meer voor. Daarom hebben wij een dienst geïntroduceerd die ervoor zorgt dat meldingen van buitendetectoren voor maar liefst 99,8 procent van de gevallen terecht zijn. Dat werkt met een geavanceerde server in de cloud. De installateur heeft hier nauwelijks omkijken naar. Zo brengen we de ene na de andere dienst op de markt, waarmee wij installateurs veel werk uit handen nemen, terwijl die wel zijn dienstverlening richting de klant kan verbeteren. Ook is uitbreiding van de dienstverlening op vele manieren mogelijk. Zo kan via ons een virtuele conciërge worden aangeboden of bijvoorbeeld begeleide opening en sluiting van bedrijfs- of winkelpanden. Aan elke dienst zit een mooi verdienmodel voor de installateur vast. Wie nieuwsgierig is, nodigen wij graag uit bij ons op de stand.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner