De oplossing voor het tekort aan particuliere beveiligers?

Particuliere beveiligingsorganisaties hebben de grootste moeite om aan nieuwe beveiligers te komen. Volgens Fryan de Roodt van The Flying Dutchman @ Work zijn er wel potentiële kandidaten, maar beschikken ze nog niet over de juiste papieren. Het is nu de uitdaging om deze kandidaten kennis te laten maken met de beveiligingsbranche en een opleidingstraject aan te bieden.

The Flying Dutchman @ Work is een bemiddelings- en recruitmentbureau dat beveiligers helpt bij het vinden van een baan die perfect aansluit bij hun ambities en competenties. Tot voor kort behoorde bij dat laatste in ieder geval een beveiligingsdiploma, maar daar wordt nu meer aan toegevoegd. Veel jongeren zouden volgens de Roodt een prima beveiliger kunnen worden, maar missen de juiste papieren. Het bedrijf is daarom een samenwerking aangegaan met ROC diensten. Het zorgt voor begeleiding van aspirant beveiligers en kijkt daarbij vooral bij welk beveiligingsbedrijf de aspirant beveiliger het best tot zijn of haar recht kan komen. De een is wellicht geschikt voor alarmopvolging, terwijl een ander zich misschien meer thuis voelt als beveiliger in een zorginstelling, winkel of hotel. “Door middel van verschillende testen willen we daar zo vroeg mogelijk in de opleiding naar kijken, zodoende kan er veel beter worden voorkomen dat een geschikte kandidaat vroegtijdig teleurgesteld wordt en een ander vak kiest.”

De juiste aandacht
Het bureau wil daarnaast beveiligingsbedrijven helpen om de uitstroom van personeel te verminderen, of er in ieder geval voor te zorgen dat beveiligers niet in een andere branche gaan werken en enthousiast blijven over de beveiliging. “Mensen kunnen problemen ervaren op hun werk omdat het niet goed aansluit op wat zij eigenlijk willen en kunnen. Als je daar de juiste aandacht aan schenkt, kan blijken dat zij uitstekend op hun plaats zijn bij een ander onderdeel van het bedrijf. Of misschien bij een ander bedrijf. Dan blijven ze in ieder geval behouden voor onze branche”, vervolgt de Roodt. “En bespreek ook eventuele privéproblemen. Misschien zijn onregelmatige roosters een reden om een ander vak te kiezen, terwijl hetzelfde bedrijf op zoek is naar personeel voor werk met vaste roosters.” De mentale gezondheid, het welzijn wordt een steeds belangrijker onderwerp.

Online testen
The Flying Dutchman @ Work detacheert beveiligers altijd tijdelijk. De bedoeling is dat ze in vaste dienst komen bij de opdrachtgever. Op het moment hebben zo’n vijftig beveiligers dat vooruitzicht. “Normaal zijn het er minstens honderd”, zegt directeur Esmeralda Brand. “Om het aantal weer naar het oude niveau te brengen willen we ook zelf opleidingen gaan verzorgen. We willen bijvoorbeeld bedrijven ontzorgen die personeel willen afstoten. Als wij mensen dan niet kunnen herplaatsen, omdat ze de juiste papieren missen, kunnen wij hen de vereiste opleiding laten volgen. Daarnaast komen wij met een online test voor kandidaten met of zonder diploma. Op basis van de uitkomsten kunnen wij zien of wij ze aan een geschikte baan kunnen helpen, al of niet met een door ons verzorgde opleiding. Aan vacatures ontbreekt het ons niet. We kunnen zo 400 beveiligers plaatsen bij diverse particuliere beveiligingsorganisaties.

Deel dit artikel via: