Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Ajax Systems

VVNL

De Beveiligingsjurist

RoSecure

Add Secure

PG Security Systems

G4S

Paraat

ARAS

Multiwacht

DZ Technologies

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

Paxton

Milestone

NIBHV

Eizo

Centurion

VBN

20face

Seris

HID

ADI

Uniview

Hikvision

VideoGuard

OSEC

Connect Security

Trigion

Crown Security Services

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

EAL

Top Security

Genetec

Securitas

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Akuvox

Bosch Security Systems

Unii

Bydemes

SmartCell

Regio Control Veldt

i-Pro

Dero Security Products

2N

Kiwa

GFT

ASIS

IDIS

Alphatronics

Advancis

Gold-IP

Lobeco

HD Security

Avigilon Alta

ASSA ABLOY

CDVI

Sequrix

Nenova

Optex

Brivo

SOBA

Secusoft

CardAccess

Alarm Meldnet

Hanwha Vision Europe

JMB Groep

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

SMC Alarmcentrale

SmartSD

CSL

Nimo Drone Security

VAIBS

VEB

NetworxConnect

Explicate

De rol van toegangsbeheer in duurzaamheidsstrategie

10 november 2019
Redactie
07:48

Bij steeds meer inkoopafdelingen van moderne organisaties heerst een duurzaamheidsmentaliteit. De invloed hiervan gaat door afdelingen en functies, maar minder bekend is de bijdrage die beveiliging en toegangsbeheer kunnen leveren.

Volgens het nieuwste ‘Wireless Access Control Report’ van ASSA ABLOY, is 73 procent van de beveiligingsprofessionals het erover eens dat duurzaamheid en energie-efficiëntie de afgelopen 5 tot 10 jaar belangrijker zijn geworden bij inkoop. Op de vraag of de beschikbaarheid van een productlevenscyclusanalyse in de vorm van een milieuproductverklaring (EPD) een verschil zou maken voor een aankoopbeslissing, antwoordden vier op de vijf respondenten positief. Volgens meer dan een derde van de ondervraagden, zou het zelfs een ‘groot verschil’ maken. Duurzaamheid biedt drie duidelijke voordelen, concludeert het rapport, betere naleving, verbeterde reputatie en lagere energiekosten. Een ander recent marktrapport suggereert ook dat duurzame gebouwen aantrekkelijker zijn voor beleggers in onroerend goed**.

Weg met kabels; bespaar energie en geld
Bij het meten van duurzaamheid is energie-efficiëntie natuurlijk een belangrijke factor. Beoordelaars van BREEAM-certificering voor het bouwen van duurzaamheid hebben bijna 570.000 certificaten uitgegeven in meer dan 80 landen ***. Energie-efficiëntie is een sleutelcategorie in hun criteria.
Een laag stroomverbruik is een grote plus voor de duurzaamheid van draadloze toegangsapparaten in vergelijking met vergelijkbare bekabelde sloten. Omdat draadloze sloten op batterijen werken, verbruiken ze veel minder energie en stoten ze minder CO2 uit dan vergelijkbare bedrade sloten met netvoeding.

Fractie van de energie
“Draadloze sloten op batterijen die zijn uitgerust met onze Aperio®-technologie zijn zeer energiezuinig omdat ze niet op het lichtnet zijn aangesloten”, zegt Antonina Realmuto, duurzaamheidsmanager bij ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. “Ze gebruiken nauwelijks stroom wanneer ze niet actief zijn – alleen om de apparaatstatus levend te houden voor bediening op afstand en om wijzigingen voor een online installatie te melden.”
“Gepaarde RFID-kaartlezers worden alleen ‘wakker’ wanneer er een identificatiedrager wordt aangeboden of wanneer de systeemsoftware zich meldt. Als gevolg hiervan verbruikt één draadloos slot slechts een fractie van de energie die een standaard bekabeld slot en lezer verbruiken.”
Bovendien heeft het installatiegemak van een draadloze oplossing nog meer voordelen op het gebied van energie-efficiëntie. Met minder installatietijd on-site, is er minder stroomverbruik en worden er minder kilometers gereden – wat tijd en geld bespaart.

De toekomst is draadloos, efficiënt en duurzaam
“Een breed scala van verschillende draadloze sluitsystemen van ASSA ABLOY kan bijdragen aan de duurzaamheidsstrategie van uw bedrijf”, voegt ze eraan toe.
De CLIQ® Connect-oplossing is een ander voorbeeld. Serviceteams en andere mobiele medewerkers verbruiken grote hoeveelheden brandstof, waardoor de CO2-voetafdruk van het bedrijf toeneemt. U maakt een bedrijf snel duurzamer wanneer u het aantal gereden kilometers, vermindert. Programmeerbare CLIQ® Connect-sleutels en de bijbehorende app elimineren de noodzaak voor werknemers om terug te keren naar het hoofdkantoor om een mechanische sleutel op te halen of terug te brengen.”
De CLIQ® Connect-app koppelt een programmeerbare CLIQ®-sleutel, via een gecodeerde verbinding, met de Web Manager. Om de toegangsrechten van een sleutelhouder te wijzigen, heeft een systeembeheerder toegang tot de CLIQ® Web Manager – waar dan ook – en werkt deze bij. Een sleutelhouder maakt een veilige Bluetooth-verbinding tussen zijn sleutel en de app om toegangsrechten onmiddellijk bij te werken. Er zijn dus geen reis- of brandstofkosten en dus ontstaat er een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot als gevolg van deze oplossing.

“Er zijn zoveel manieren waarop een effectief, efficiënt toegangssysteem helpt om de energierekening te verlagen door verspilling te verminderen en de ecologische voetafdruk van uw organisatie te verbeteren”, concludeert Antonina Realmuto.

U kunt hier het gratis “Wireless Access Control Report” van ASSA ABLOY downloaden 

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner