Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ASIS

HID

ADI

Advancis

Paraat

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

Hikvision

Milestone

CardAccess

G4S

SOBA

Masset Solutions

Add Secure

Eizo

De Beveiligingsjurist

Centurion

RoSecure

Trigion

Paxton

Connect Security

Sequrix

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Ajax Systems

Avigilon Alta

Alphatronics

Top Security

Regio Control Veldt

Optex

Nenova

NIBHV

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Kiwa

OSEC

Multiwacht

Brivo

VBN

Network Optix

Explicate

i-Pro

VVNL

CDVI

20face

SmartSD

Seris

SmartCell

NetworxConnect

Hanwha Vision Europe

HD Security

PG Security Systems

DZ Technologies

GFT

Lobeco

BHVcertificaat.online

IDIS

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

Unii

JMB Groep

2N

ARAS

Bydemes

Dero Security Products

Uniview

Secusoft

Eagle Eye Networks

CSL

Akuvox

VideoGuard

VEB

Crown Security Services

EAL

VAIBS

Securitas

Genetec

De unieke mogelijkheden van thermische camera’s

7 mei 2022
Redactie
07:41

Uniview bracht onlangs een nieuwe thermische camera uit. In dit artikel vertelt de fabrikant wat thermische camera’s kunnen ten opzichte van conventionele, optische camera’s. Daarbij blijkt dat er vooral op het gebied van indringer- en branddetectie vele extra mogelijkheden zijn.

Thermische camera’s en traditionele camera’s hebben verschillende optische principes. Thermische camera’s geven beelden weer door thermische straling van objecten op te vangen. Daarom kan een thermische camera veel ‘zien’, wat voor traditionele camera’s verborgen blijft. Moderne thermische camera bevatten bovendien functies voor slimme inbraakpreventie, branddetectie en temperatuurbewaking.

Slimme inbraakdetectie
De realisatie van de functie Smart Intrusion Prevention (SIP) stelt hoge eisen aan de omgeving, aangezien een te gecompliceerde omgeving de nauwkeurigheid van doeldetectie zal beïnvloeden. Zelfs een kleine verandering van weer, licht, objectvorm of enige andere omgevingsfactor zal de nauwkeurigheid van de functie beïnvloeden. Thermische camera’s kunnen echter in een tijdsbestek echte veranderingen in de scène detecteren omdat zij alleen gevoelig zijn voor de thermische straling van bewegende objecten die als dreiging zijn gedefinieerd. Daarom kunnen thermische camera’s objecten in veel gevallen nauwkeuriger detecteren dan traditionele camera’s.

Branddetectie
Detectie van brand is een zeer belangrijk onderdeel van de beveiliging. Door de gecompliceerde factoren bij een brand, zoals rook, zal de omgeving niet gemakkelijk te observeren zijn met traditionele camera’s. Een vuur, hoewel verduisterd door rook, gaat vaak gepaard met hoge temperaturen die onzichtbaar zijn voor het blote oog. Met behulp van thermische camera’s kunnen branden worden vastgelegd via temperatuurveranderingen in het gebied en kan worden gereageerd voordat ze meer schade aan mensen en eigendommen veroorzaken.

Temperatuurbewaking
In onderstations, oliepijpleidingen en andere soortgelijke industriële locaties genereert de werking van de machine warmte, wat resulteert in een hoge machinetemperatuur die het brandrisico vergroot. Een thermische camera is in staat om onzichtbare ‘instrumentele temperatuurinformatie’ te detecteren. Zodra de handmatig ingestelde temperatuurdrempel is overschreden, wordt een alarm geactiveerd om op tijdig onderhoud en probleemoplossing aan te dringen.
Of het nu gaat om het inspecteren van dagelijkse taken zoals elektrische panelen, HVAC-storingen, of het beoordelen van waterschade, of in de mate van brandpreventie/redding, de nieuwste thermische camera kunnen problemen aan het licht brengen, ook in het donker. UNV thermische camera’s zijn klaar om het leven veiliger en beter te maken.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

SequriX

Wordt een partner