Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Regio Control Veldt

Sequrix

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

CSL

SMC Alarmcentrale

Ajax Systems

NIBHV

G4S

Secusoft

De Beveiligingsjurist

Paxton

Hanwha Vision Europe

Avigilon Alta

Uniview

BHVcertificaat.online

OSEC

CardAccess

Explicate

Nenova

PG Security Systems

Milestone

SOBA

JMB Groep

Lobeco

Bydemes

ASIS

Crown Security Services

Akuvox

Top Security

VEB

HD Security

Alphatronics

Seris

Securitas

Trigion

Connect Security

Gold-IP

Dero Security Products

Nimo Dog Security

ASSA ABLOY

RoSecure

Add Secure

Brivo

Service Centrale Nederland

VAIBS

Genetec

Kiwa

HID

GFT

Paraat

Unii

Alarm Meldnet

VVNL

CDVI

Nimo Drone Security

Hikvision

SmartSD

ADI

ARAS

20face

Masset Solutions

EAL

Centurion

Eagle Eye Networks

IDIS

Eizo

SmartCell

NetworxConnect

VideoGuard

Bosch Security Systems

Multiwacht

i-Pro

Seagate

2N

Traka ASSA ABLOY

Advancis

Optex

VBN

De ‘Veiligste straat van Nederland’ gerealiseerd

31 juli 2017
Redactie
00:00

Sparklab, het innovatielab van Nationale-Nederlanden, maakte samen met bewoners van de Haagse wijk Escamp de ‘Veiligste straat van Nederland’. Sinds de start van het project daalde het aantal inbraken naar nul.

Voor het experiment werd gekozen voor een straat in de Haagse wijk Escamp. De straat heeft een actieve Buurt-Whatsapp-Groep en een Facebookpagina waar veel informatie wordt gedeeld over wat er in de straat gebeurt. “Het doel was om de straat minimaal twee maanden inbraakvrij te houden. Best een uitdaging omdat het om een wijk gaat waar regelmatig wordt ingebroken, en zelfs ten tijde van het experiment in een aangrenzende straat nog een poging tot inbraak is gedaan. Maar, het is gelukt!”, aldus Kokke van der Werf, directeur van Sparklab.

Gratis woningcheck
Een kwart van de huishoudens in de straat nam actief deel aan het experiment en kreeg een gratis woningcheck aangeboden. Verbeteringen konden de bewoners zelf oppakken of door Sparklab laten uitvoeren. Uit de woningchecks kwam onder andere naar voren dat de veiligheid in de straat verhoogd kon worden door het plaatsen van een af te sluiten hek voor de ingang van het pad achter de huizen. Bewoners gingen gezamenlijk op zoek naar een leverancier van een hek. Bert Ruitenbeek, een van de initiatiefnemers: “De woningchecks brachten ons het inzicht en samen met een financiële tegemoetkoming heeft Nationale-Nederlanden een bijdrage geleverd aan de bestaande sociale samenhang in onze straat.”

De deelnemende bewoners van de straat zijn enthousiast. “Ik deed mee omdat ik mijn huis veiliger wilde maken. Ik vind de buurtaanpak goed. Hoe meer mensen meedoen, hoe veiliger de buurt wordt. Ook buurtbewoners die officieel niet meededen aan de pilot zijn wel zelf aan de slag gegaan”, zegt Cort van Dijk, deelnemer aan ‘de Veiligste straat van Nederland’ over het experiment. Het experiment krijgt later dit jaar een vervolg in een andere straat in Den Haag.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner