Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Top Security

Network Optix

Kiwa

NIBHV

Multiwacht

Securitas

Centurion

Regio Control Veldt

Akuvox

Ajax Systems

HID

Masset Solutions

CSL

ARAS

SMC Alarmcentrale

Crown Security Services

ADI

VVNL

VAIBS

ASSA ABLOY

Genetec

Seagate

Hanwha Vision Europe

Avigilon Alta

DZ Technologies

G4S

Dero Security Products

Nenova

CardAccess

Aritech

SOBA

Gold-IP

Alphatronics

Eizo

Oribi ID Solutions

HD Security

Eagle Eye Networks

VEB

ASIS

OSEC

Trigion

Paraat

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

Brivo

PG Security Systems

SmartSD

BHVcertificaat.online

Sequrix

Explicate

i-Pro

20face

Unii

Advancis

VideoGuard

Service Centrale Nederland

Milestone

Bydemes

SmartCell

Paxton

IDIS

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

Add Secure

2N

EAL

Secusoft

Lobeco

VBN

Optex

Seris

Hikvision

NetworxConnect

Uniview

CDVI

De vele verborgen voordelen van CardAccess

7 oktober 2020
Redactie
08:46

Bij een toegangssysteem gaat het erom dat geautoriseerde gebruikers toegang wordt verleend. “Dat is echter slechts één van de talloze functies van zo’n systeem”, vertelt Jean-Paul van Daelen, die bij ARAS Security gespecialiseerd is in CardAccess. “Want de mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd.”

Van Daelen vindt het jammer dat gebruikers vaak zo weinig weten over wat er allemaal mogelijk is met hun systeem. “Veel systemen lijken ook op elkaar, maar als je je er wat meer in verdiept, zie je de belangrijke verschillen. CardAccess onderscheidt zich bijvoorbeeld door extreme duurzaamheid. Daarom zit er ook tien jaar garantie op. Maar in de praktijk komen wij systemen tegen die al meer dan twintig jaar probleemloos functioneren. Ze gaan een leven lang mee, zeg ik altijd. En daarmee bedoel ik niet alleen de levensduur van de apparaten. Het systeem zal nooit vervangen hoeven te worden omdat het niet meer uit te breiden of aan te passen is. Alle nieuwe producten zijn eveneens geschikt voor oudere systemen en de software wordt levenslang geüpdatet.”

Strenge normen
Nog een voordeel van CardAccess is volgens Van Daelen dat de producten voldoen aan Amerikaanse normen. “En die zijn streng. Als je in de VS een ondeugdelijk product op de markt brengt, kan je miljoenenclaims tegemoet zien. Daarom nemen fabrikanten geen risico. Alles wordt uitvoerig getest. Daardoor duurt het soms wat langer voordat nieuwe producten op de markt komen, maar je weet dan wel zeker dat het goed is. Nieuwe software wordt overigens wel snel op de markt gebracht. Als er een nieuwe versie van Windows of SQL uitkomt, zorgt CardAccess dat de software daar in ‘no time’ op draait. Ook nieuwe functionaliteit komt snel op de markt. Van CardAccess zelf, maar ook van partners. Wij bouwden bijvoorbeeld recent een applicatie voor het beheer van ligplaatsen in jachthavens. Ook hebben wij nu een moduul voor het continu meten van de bezettingsgraad in gebouwen.

Laboratoria
Nog een bijzondere toepassing is ontwikkeld voor bedrijven waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. In sommige laboratoria mag je maar een bepaalde tijd in een ruimte verblijven. Daarna moet je bijvoorbeeld een week wachten voordat je opnieuw toegang krijgt. Ook gebeurt het dat je in een bepaalde ruimte niet wordt toegelaten, omdat je kort daarvoor in een andere ruimte bent geweest, waardoor je bepaalde stoffen of organismen ongewenst kan overdragen. Dergelijk maatregelen ondersteunt CardAccess ook. “Wat er niet is, kan ontwikkeld worden”, vertelt Van Daelen. “Dat doen wij bij ARAS ook, via de Application Programming Interface van CardAccess.”

Cloud
CardAccess is ook beschikbaar in de Cloud. Op locatie zijn dan alleen nog controllers en lezers nodig. Beheer gaat via een op internet aangesloten PC, tablet of smartphone. Meer dan een webbrowser is aan software niet nodig. Het voordeel van Access Control in the Cloud is dat geen dure servers met software nodig zijn en dat de fabrikant ervoor zorgt dat alles altijd up-to-date is. “Zo blijven de eenmalige investeringen tot een minimum beperkt”, legt Van Daelen uit. “Het wordt voor installateurs ook makkelijker om complexe projecten te leveren, want de leverancier kan op afstand support leveren bij het configureren van het systeem. Doordat CardAccess ook lezers van derden ondersteunt, is vrijwel elke soort installatie te bouwen. Ook met biometrische lezers. CardAccess bouwt zelf geen randapparatuur meer, omdat ook prima de lezers van bijvoorbeeld HID zijn te gebruiken.”

Veiligste kaart
ARAS was de eerste in Nederland die klanten erop wees dat de oudere leestechnologieën niet meer veilig zijn doordat deze vandaag de dag makkelijker te kopiëren zijn dan een metalen sleutel. Daarom was ARAS de eerste die de Mifare EV2-kaart adviseerde, omdat dit tot op heden de veiligste kaart is.
We zien dan ook dat van alle systemen die door ARAS op dit moment worden uitgeleverd, het merendeel met de Mifare EV2-technologie worden uitgevoerd. Ook bestaande projecten zien we steeds vaker gemigreerd worden naar deze technologie die met een aparte encryptiesleutel per klant beveiligd kan worden.
CardAccess zal altijd proberen toekomstige vragen uit de markt te beantwoorden. Zo biedt CardAccess nu de mogelijkheid om de populaire draadloze Aperio-sloten van ASSA ABLOY te ondersteunen op een CardAccess-paneel genaamd ‘Accelaterm’. Met één Accelaterm-paneel zijn tot zestien deuren te beheren. Dat kan draadloos, zodat geen lastig te monteren bekabeling nodig is. Ook kastdeuren en lockersloten zijn zo aan te sturen. Het paneel kan aangesloten worden op het netwerk, maar werkt geheel autonoom door bij een netwerk storing.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Schijn-zzp'ers

Premium partners

Aritech

Seagate

SequriX

Videoguard

Suricat

Wordt een partner