Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CSL

G4S

Alarm Meldnet

Brivo

VAIBS

GFT

Paxton

ASIS

RoSecure

HID

Gold-IP

Trigion

Ajax Systems

CDVI

Lobeco

VVNL

Bosch Security Systems

IDIS

Centurion

Nimo Drone Security

20face

Add Secure

Secusoft

2N

Bydemes

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

Kiwa

NetworxConnect

DZ Technologies

HD Security

De Beveiligingsjurist

Securitas

Genetec

VEB

Avigilon Alta

Advancis

VideoGuard

Milestone

VBN

BHVcertificaat.online

Alphatronics

Regio Control Veldt

EAL

Seagate

ARAS

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

SMC Alarmcentrale

Hikvision

Optex

Top Security

OSEC

Connect Security

CardAccess

Eagle Eye Networks

Sequrix

SmartSD

Explicate

JMB Groep

SOBA

Nenova

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

ADI

Paraat

ASSA ABLOY

Crown Security Services

SmartCell

Multiwacht

Dero Security Products

Eizo

PG Security Systems

Seris

Unii

Akuvox

i-Pro

NIBHV

Uniview

De veranderende rol van de beveiligingsdistributeur

18 maart 2020
Redactie
10:04

Beveiligingstechniek wordt de komende jaren steeds complexer om te kunnen blijven voldoen aan de snel veranderende vraag vanuit de markt. Richard Nass, algemeen directeur van VideoGuard, ziet hierdoor zijn rol als distributeur snel veranderen. “Vroeger ging het om onze producten; nu om onze kennis.”

“De tijd dat een beveiligingsinstallatie uit een centrale en wat randapparatuur bestond, is praktisch voorbij”, stelt de eigenaar en algemeen directeur van de Value Added Distributor uit Waalwijk vast. “We hebben tegenwoordig te maken met intelligente systemen die flexibel en naadloos een bedrijfsproces kunnen faciliteren. Beveiligingsapparatuur maakt deel uit van het Internet of Things en de intelligentie komt uit de cloud. Dat brengt ook voor ons als distributeur grote veranderingen met zich mee. Voorheen verkochten wij producten en leverden wij daar kennis bij. Tegenwoordig is dat andersom. Kennis is ons hoofdproduct geworden, waarmee wij onze klanten in staat stellen de meest geavanceerde oplossingen te creëren.”

Winst uit dienstverlening
Voor de installateurs en integrators verandert ook heel veel. Nu leveren zij wellicht nog complete installaties, maar in de nabije toekomst gaat het alleen nog om randapparatuur, zoals camera’s en rookmelders, die via internet op een server in de cloud worden aangesloten. “De winst wordt dan niet langer uit de verkoop van producten en installatiewerkzaamheden gehaald, maar uit dienstverlening”, zegt Richard Nass. “De klant betaalt niet meer voor camera’s, lezers en kabels maar voor borging van de veiligheid. Om die diensten te kunnen leveren, zullen de integrators afhankelijk worden van kennis die aanzienlijk verder gaat dan wat nodig is voor het kunnen installeren van apparatuur.”

Klaar voor de toekomst
VideoGuard is volgens Nass klaar voor deze toekomst. “Installateurs en integrators die dat niet zijn, kunnen ook in de toekomst altijd gebruik blijven maken van onze kennis om toch de meest geavanceerde en eigentijdse beveiligingsoplossingen te blijven leveren. Wij helpen daarbij en doen dat samen met de meest toonaangevende fabrikanten ter wereld, zoals Agent-VI, Allied Telesis, Antaira, ASSA ABLOY, SLAT, IEVO, Super Micro, Dell, BCDVideo, Bosch, Sony, Cisco, Edesix, Genetec, HID, Iiyama, Kiwi Security, Lancom Systems, Mercury Security, Mobicam, Pelco, Stentofon, Streamvault, Tiandy, HP, EIZO, Salto Systems, Seagate, Optex en Western Digital.”

VideoGuard bracht onlangs een magazine uit dat een goed beeld geeft van wat de sector beveiligingstechniek te wachten staat en wat de distributeur daarbij kan betekenen.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner