Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

DZ Technologies

Bydemes

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

SmartSD

CardAccess

VEB

CSL

ARAS

Alphatronics

PG Security Systems

Nimo Drone Security

2N

RoSecure

Paraat

Secusoft

JMB Groep

Eizo

Nenova

G4S

Milestone

Top Security

NIBHV

VideoGuard

GFT

Advancis

Optex

Kiwa

HID

SmartCell

Multiwacht

IDIS

VVNL

Nimo Dog Security

ADI

Eagle Eye Networks

Seagate

Seris

EAL

20face

Hikvision

Add Secure

Akuvox

i-Pro

Centurion

Regio Control Veldt

Uniview

CDVI

Traka ASSA ABLOY

Explicate

SMC Alarmcentrale

Sequrix

Gold-IP

Service Centrale Nederland

Paxton

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

OSEC

Securitas

ASSA ABLOY

Unii

Avigilon Alta

Masset Solutions

Oribi ID Solutions

Ajax Systems

Genetec

VBN

Trigion

VAIBS

SOBA

Brivo

HD Security

NetworxConnect

Crown Security Services

Hanwha Vision Europe

Connect Security

Lobeco

ASIS

Deelnemers Camera in Beeld moeten zich opnieuw aanmelden

17 oktober 2022
Redactie
15:59

Vanaf 17 oktober krijgen ruim 15.000 particuliere deelnemers aan Camera in Beeld een e-mail van de politie, waarin hen gevraagd wordt zich opnieuw aan te melden voor dit systeem met hun DigiD. Door de koppeling aan DigiD is de camera-informatie voortaan gemakkelijker actueel te houden, aldus de politie.

“Dat zorgt ervoor dat we zo gericht mogelijk camerabeelden op kunnen vragen als dit nodig is voor opsporingsonderzoek”, zegt landelijk projectleider Karel van Engelenhoven. Camera in Beeld kent momenteel ruim 65.000 deelnemers met in totaal ruim 315.000 camera’s. Dit zijn zowel particulieren als bedrijven. Van de particulieren hebben circa 15.000 deelnemers zich in het verleden nog niet aangemeld met hun DigiD. Zij krijgen nu een e-mail van de politie om daar verandering in te brengen.

Effectief middel
Karel van Engelenhoven: “Camera in Beeld heeft zich al vaak bewezen als een effectief middel, waarmee burgers de politie kunnen helpen om verdachten op te sporen. Daarom vinden we het zo belangrijk dat zo veel mogelijke bestaande deelnemers zich opnieuw aanmelden met hun DigiD. Zo zien wij per straat welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn, wie de eigenaar is en hoe lang de beelden worden bewaard. Dat helpt de politie om vervolgens sneller en gerichter camerabeelden op te vragen na bijvoorbeeld een inbraak, (woning)overval of ander misdrijf. Zo houden we samen de wijk veilig.”

Efficiënter
Voorheen was het actueel houden van de informatie in het systeem Camera in Beeld een arbeidsintensieve klus voor de politie. Als mensen zich nu eenmalig opnieuw aanmelden met hun DigiD, krijgen ze daarna jaarlijks een e-mail van de politie waarin hen gevraagd wordt zelf hun gegevens te controleren en indien nodig te wijzigen. “Dankzij DigiD zijn de gegevens uit het systeem gekoppeld aan de camera-eigenaar. Deze informatie is alleen voor de deelnemer in te zien via Politie.nl en voor politiemedewerkers binnen de opsporing”, aldus Van Engelenhoven.

Herinnering
Vanaf 17 oktober krijgen particulieren die deelnemen aan Camera in Beeld een e-mail. Dat wordt verspreid gedaan; sommige deelnemers krijgen later in oktober of november deze e-mail. Als deelnemers zich na reminders niet opnieuw aanmelden, worden hun gegevens uit het systeem verwijderd. “Dat zou natuurlijk eeuwig zonde zijn, want deze hulp van burgers is juist zo waardevol. Daarom hopen we op veel aanmeldingen, van bestaande deelnemers en wellicht ook van nieuwe.”

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner