Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ARAS

Traka ASSA ABLOY

Optex

Secusoft

Advancis

SmartSD

Trigion

Unii

GFT

PG Security Systems

20face

BHVcertificaat.online

Seagate

JMB Groep

Top Security

ASIS

Akuvox

Paxton

Connect Security

Genetec

SOBA

Securitas

Bydemes

Uniview

Nenova

Explicate

Seris

Nimo Drone Security

Eagle Eye Networks

EAL

Avigilon Alta

Alphatronics

OSEC

VideoGuard

ADI

Multiwacht

Add Secure

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

SmartCell

i-Pro

Lobeco

IDIS

Kiwa

Gold-IP

VVNL

Paraat

NetworxConnect

Ajax Systems

Milestone

Crown Security Services

Brivo

DZ Technologies

HD Security

Sequrix

Regio Control Veldt

RoSecure

Centurion

Eizo

Hikvision

Bosch Security Systems

CDVI

ASSA ABLOY

VAIBS

CSL

Network Optix

2N

HID

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

NIBHV

SMC Alarmcentrale

VEB

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

Hanwha Vision Europe

G4S

VBN

Oribi ID Solutions

CardAccess

Defensie en G4S maken delen van medewerkers mogelijk

6 oktober 2020
Redactie
19:16

Beveiligingsbedrijf G4S en Defensie hebben dinsdag 6 oktober tijdens een virtuele bijeenkomst een eerste stap gezet om gezamenlijk te werken aan de invulling van gedeeld werkgeverschap, door het delen van personeel mogelijk te maken. Het betreft in eerste instantie 350 medewerkers.

Staatssecretaris Barbara Visser en G4S Nederland managing director G4S Vinz van Es tekenden op twee verschillende locaties een intentieverklaring en gaven hiermee het startsein van deze samenwerking. Het doel van deze samenwerking is om stapsgewijs gedeeld werkgeverschap in te richten door circa 350 nieuwe reservisten aan te stellen die voor ongeveer 30 procent voor Defensie gaan werken en ongeveer 70 procent in dienst blijven bij G4S. De samenwerking tussen de twee partijen wordt op zo’n manier ingericht dat de reservist/medewerker op verantwoorde wijze afwisselend voor beide organisaties kan werken.

Logische volgende stap
Staatssecretaris Visser: “Defensie wil effectiever en zichtbaarder optreden in de maatschappij. Daarom is het belangrijk om de verbinding te zoeken. Om over voldoende en gekwalificeerd kennis en kunde te beschikken spelen reservisten een belangrijke rol. Deze nieuwe manier van samenwerken met externe partijen zal hopelijk veel navolging krijgen.”
Van Es benadrukte dat G4S als wereldmarktleider in veiligheids- en beveiligingsoplossingen al een nauwe relatie heeft met Defensie. Zo levert G4S ongeveer 150 bewakers ter aanvulling van de formatie van de Defensie Bewakings- en BeveiligingsOrganisatie (DBBO). “Dit is voor G4S een logische volgende stap in de uitbreiding van onze samenwerking. We geven op deze manier invulling aan goed werkgeverschap en bieden daarmee nieuwe mogelijkheden aan bestaande en nieuwe collega’s daarnaast dragen we op deze manier gezamenlijk bij aan het maatschappelijke belang en daar hechten we als G4S veel waarde aan. Mooi dat Defensie en G4S elkaar op deze manier kunnen versterken”, aldus van Es.

Adaptieve Krijgsmacht
De samenwerking betreft een pilot voor beide partijen en kan bij succes worden uitgebreid met andere partijen uit de veiligheidssector en met partijen uit andere sectoren. Het succesvol delen van personeel en mogelijk ook het delen van middelen en manieren is een praktische invulling van de Adaptieve Krijgsmacht. Zo kan Defensie het aantal reservisten de komende 10 jaar substantieel vergroten en de flexibele schil uit het nieuwe HR model invullen.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner