DHL test compacte kluiswand voor pakketten

DHL Parcel introduceert de DHL Locker, een nieuwe compacte pakketkluiswand. Ze komen op verschillende plekken te staan. Ontvangers kunnen hun pakketten ophalen door een kluisje te openen met hun smartphone.

De DHL Locker is de compactere versie van het DHL Parcelstation dat DHL Parcel in Nederland, Duitsland en Oostenrijk al in gebruik heeft. Vergeleken daarmee neemt de nieuwe locker minder ruimte in waardoor hij makkelijker te plaatsen is in winkels, winkelcentra en kantoor- en schoolgebouwen. De DHL Locker is ontworpen en gebouwd door DHL in samenwerking met Capgemini en productontwikkelaar Polygon.

Afstandbediening
De ontvanger geeft bij de bestelling in een webshop aan dat hij of zij het pakket in een DHL Locker wil ontvangen. Vervolgens krijgt de ontvanger een unieke code via sms of e-mail. Aan de hand van de gratis DHL-Locker app, die beschikbaar is in de Android en Apple app-store, gebruikt de ontvanger vervolgens zijn smartphone als afstandsbediening om de locker te openen.
Om de nieuwe kluiswand te testen, richt DHL Parcel zich op plaatsen waar veel consumenten samenkomen, zoals winkelcentra en openbaar vervoerpunten. De eerste DHL Lockers staan in de winkelcentra Kronenburg in Arnhem, Koperwiek in Capelle aan den IJssel, De Hoven Passage in Delft , Sterrenburg in Dordrecht, Winkelhart in Etten-Leur, de Formido-winkels in IJsselstein (van Leeuwenhoekweg) en Rotterdam (Bergweg), Piet Spoed in Landgraaf en in de RET Metro Voorschoterlaan in Rotterdam.

Samenwerking
De nieuwe DHL Locker en app zijn het resultaat van een samenwerking tussen DHL, Capgemini en Polygon. “Wat het verschil maakte in deze ontwikkeling was de ‘agile’ aanpak; in slechts acht weken gingen we van concept naar eerste prototype”, aldus Marc Ix van Capgemini. De ervaringen in Nederland worden gebruikt voor het optimaliseren van de nieuwe kluiswand, waarna over uitbreiding van het aantal locaties in Nederland en uitrol naar andere Europese landen wordt besloten.
Klanten willen in toenemende mate de regie voeren over de bezorging van hun pakket. Behalve met pakketkluizen komt DHL de klant tegemoet middels keuze in tijdvensters en aflevering bij een DHL Parcelshop en zijn er pilots met aflevering in een pakketbrievenbus aan huis en in de kofferbak van een auto.

Deel dit artikel via: