Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

RoSecure

i-Pro

Paxton

Avigilon Alta

Hikvision

Securitas

Seagate

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

Paraat

G4S

Uniview

Secusoft

CDVI

Explicate

Alarm Meldnet

Seris

Brivo

ARAS

Bosch Security Systems

Alphatronics

HD Security

VAIBS

PG Security Systems

CSL

SmartSD

Regio Control Veldt

VideoGuard

Optex

Multiwacht

VBN

Trigion

Crown Security Services

Nimo Drone Security

2N

VEB

Akuvox

DZ Technologies

Traka ASSA ABLOY

20face

Nimo Dog Security

Genetec

Bydemes

Kiwa

Centurion

NIBHV

Connect Security

VVNL

OSEC

Masset Solutions

Sequrix

Top Security

ADI

EAL

Gold-IP

Lobeco

GFT

Milestone

Eizo

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

CardAccess

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

Dero Security Products

JMB Groep

Add Secure

SmartCell

Advancis

HID

Oribi ID Solutions

ASIS

Hanwha Vision Europe

SOBA

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

Unii

Nenova

IDIS

Diensten voor installateurs centraal tijdens FSS Event

23 april 2023
Redactie
21:19

Veel exposanten op het FireSafety & Security Event toonden geen producten, maar diensten. Die diensten waren vooral op installateurs gericht en bedoeld om die grotere en complexere projecten te kunnen laten realiseren, wat uiteindelijk natuurlijk ook de fabrikanten van producten ten goede komt.

Het was voor de exposanten wel een uitdaging om het bedoelde naar voren te brengen. Met een mooi product kan je aardig de aandacht trekken, maar hoe maak je dienstverlening zichtbaar? Sommigen probeerden het met aandachttrekkende teksten op de achterwand. Anderen trokken het passerende publiek de stand op. En de grootste slimmeriken lieten vooraf via de media weten wat zij de beveiligingsmarkt tegenwoordig te bieden hebben.

Service Centrale Nederland presenteerde een nieuw concept voor installateurs die zelf meldkamerdiensten willen aanbieden aan eindklanten. Dit is gebaseerd op de automatisering die de PAC zelf ook gebruikt. Het platform komt dit jaar op de markt en werd nu al aangekondigd. Deze nieuwe dienstverlening scheelt nieuwe meldkamers een hoge initiële investering. Ze kunnen direct starten en betalen een vast bedrag per maand. Specifieke kennis voor bijvoorbeeld het onderhoud is niet nodig, want daarvoor zorgt de leverancier van het platform. Verder presenteerde SCN de bestaande diensten, zoals track&trace, videobewaking en services.

Seagate kwam met een compleet programma aan opslagsystemen, zoals harde schijven van 1 tot 20 terabyte die speciaal geschikt zijn voor verwerking van video en AI-algoritmes. Bijzondere aandacht ging uit naar het Skyhawk-programma, waarvan het herstellen van beschadigde harde schijven deel uitmaakt. Daarnaast werd informatie gegeven aan installateurs die van beeldopslag een nieuwe dienstverlening willen maken. Die kunnen gebruik maken van het Seagate Partner Program. Zij krijgen dan speciale trainingen en ondersteuning bij de marketing. Verder werd het Seagate Champions Program gepresenteerd. Dit is een online lesprogramma voor wie de oplossingen van Seagate wil verkopen.

Secury360 kwam met technologie die bestaande buitencamera’s vrijwel 100 procent betrouwbaar zou maken. Dat gebeurt met de S360 Box. Die combineert een hoge gevoeligheid met een hoge immuniteit voor oorzaken van onnodig alarm. Daarbij wordt gebruik gemaakt van deep learning waarmee het apparaat geleidelijk het terrein leert kennen. Elke melding wordt voor de zekerheid nog eens door AI in de cloud gecontroleerd. De technologie is volgens de exposant eenvoudig te integreren in meldkamer- en videomanagementsystemen.


SeSa Groep stond op de beurs met de welbekende opleidingsinstituten Soba Security Opleidingen en SPV Studiecentrum voor Publieke Veiligheid, So Secure, Safetech P&R Groep en examenbureau Exapol. Ook werd informatie verstrekt over de nieuwe opleiding tot beveiligingsadviseur van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het opleidingsinstituut presenteerde ook de nieuwe SeSa Groep-brochure ‘Samen werken aan een veiliger Nederland’. Verder worden de nieuwste opleidingen toegelicht. Daarnaast toonde SeSa Groep de video ‘Samen naar de top’.


Nieuw bij TKH was het ATLAS-systeem. Dat is volgens de exposant afgestemd op de nieuwe hybride manier van werken in kantoorgebouwen. Het biedt een oplossing voor en vereenvoudiging van de dagelijkse taken voor facility managers, werknemers, en bezoekers. ATLAS is een SaaS-oplossing voor makkelijk en gebruiksvriendelijk toegangsbeheer. Hierbij heeft toegang op basis van uitzondering prioriteit. Gebruikers kunnen werkruimten en vergaderzalen reserveren via mobiele apparaten. Dat kan in combinatie met Microsoft Azure AD voor gebruikersbeheer en Microsoft 365 voor gebruik door werknemers en het reserveren van ruimten. ATLAS is volgens TKH in overeenstemming met de AVG-regelgeving.

TOP Security gaf demonstraties en uitleg over een breed scala aan producten en toepassingen. Ook ging aandacht uit naar het ruime trainingsaanbod, de service- en supportdesk en alle mooie facetten van het beveiligingsvak. Op de stand stond een tiental partners: Notifier (Honeywell), Milesight, M2M, Alarm.com, Qolsys, DSC, MyShield, i-Tec, UNV (Uniview) en DNAKE.

Topguard introduceerde inbraakdetectie voor vlonders, tegelvloeren en verhoogde vloeren: Sisma CA PF. Verder toonde de exposant onder andere de elektrische hekken van Nemtek, die indringers een krachtige elektrische schok bezorgen.

De nieuwste generatie in sleutelbeheer was te bewonderen bij Traka. Het gaat dan om de Touch Pro sleutelbeheersystemen. Het nieuwe slanke, moderne en modulaire ontwerp is volgens de fabrikant beschaafd aantrekkelijk waardoor het in nagenoeg elke omgeving past. Daarnaast is het snel en eenvoudig te monteren, te installeren en te configureren. Er is extra ruimte voor het opbergen van sleutels gecreëerd door de hoogte en diepte van de kast te verbeteren. Hierdoor is het een nog effectievere manier om sleutels te organiseren en te beheren.

Beveiligingsinstallateurs die denken dat videobewaking met kunstmatige intelligentie nog een brug te ver is, konden zich bij VAIBS van het tegendeel laten overtuigen. Het door deze exposant gepresenteerde platform Vaidio Video AI Analytics kan elke bewakingscamera slim maken. Vaidio is een Video Analytics-platform met ingebouwde AI-software die het mogelijk maakt om geautomatiseerd real-time en/of opgeslagen videostreams te analyseren en personen, voertuigen, objecten en (gedrags)afwijkingen te detecteren. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van ruim 30 AI Analytics. Het platform integreert met ruim 35 VMS-, NVR- en PSIM-systemen en werkt met elk merk camera’s.


VDK presenteerde zijn landelijke dekkend netwerk van veertien bedrijven in safety & security, die inbraaksignaleringssystemen, camera-observatiesystemen, toegangsbeheer, bouwkundige beveiligingen en brand- en ontruimingsinstallaties leveren. Het gaat om AA Installatie Groep, Abco Beveiliging, Elsenga Installatietechniek, ETB Cas Sombroek, Giant Security, Guts Installatietechniek, Hillsafety, Nooter, P. de Vries Installatietechniek, PBT Beveiliging en Telecom, Schuurman Elektrotechniek, Smit Elektrotechniek, Van den Hoogen Engineering, Van der Molen Beveiligingstechniek, Van Dijnsen en Visser Elektrotechniek.


Als medeorganisator van de beurs was de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven VEB met een grote stand aanwezig, waar leden elkaar konden ontmoeten, met het bestuur in gesprek konden gaan en waar informatie werd gegeven over de door VEB ontwikkelde kwaliteitsregelingen en geleverde diensten. De VEB ontwikkelt onder andere een kwaliteitsregeling voor alle technische disciplines in de fysieke beveiliging.


Videoguard is value added leverancier van het unified securitymanagementplatform van Genetec en vertegenwoordigt verschillende fabrikanten die producten leveren, waarmee op basis van Genetec gebouwen compleet zijn te beveiligen. Tijdens de beurs werden de nieuwste toevoegingen aan het assortiment toegelicht, zoals de AI-uitbreidingen van VAIBS en de camera’s van Hanwha Vision en i-PRO. Installateurs konden zich laten informeren over hoe met behulp van Videoguard de meest uitdagende projecten aangegaan konden worden.

We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen tijdens deze tweede editie van het FireSafety & Security Event. Mogelijk hebt u als bezoeker innovaties gezien, die wij hebben gemist. Laat het ons dan weten!

De Federatie Veilig Nederland is voornemens om het FireSafety & Security Event ook in 2024 te laten plaatsvinden. Verschillende bedrijven hebben nu al een optie genomen, om volgend jaar verzekerd te zijn van een goede plek op de beursvloer.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner