Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VEB

Ajax Systems

Genetec

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

20face

Kiwa

ASSA ABLOY

Uniview

Bosch Security Systems

Centurion

Eizo

Alphatronics

ARAS

Nimo Dog Security

DZ Technologies

JMB Groep

SmartSD

NetworxConnect

Alarm Meldnet

Explicate

CSL

Sequrix

Nimo Drone Security

Akuvox

Nenova

Brivo

G4S

CDVI

Connect Security

VideoGuard

Paxton

Seagate

VVNL

PG Security Systems

i-Pro

CardAccess

Seris

VAIBS

Oribi ID Solutions

Dero Security Products

RoSecure

Paraat

Top Security

Securitas

Lobeco

Avigilon Alta

Add Secure

SOBA

BHVcertificaat.online

ASIS

VBN

2N

OSEC

NIBHV

Masset Solutions

Network Optix

HD Security

HID

Milestone

Crown Security Services

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

Bydemes

ADI

Regio Control Veldt

IDIS

Multiwacht

Optex

EAL

Hanwha Vision Europe

GFT

SMC Alarmcentrale

Hikvision

Secusoft

Gold-IP

Unii

De Beveiligingsjurist

Advancis

Trigion

Door Station voor identificatie en toegangscontrole over IP van Axis

14 april 2015
Redactie
15:09
Axis Communications heeft zijn AXIS A8004-VE netwerk video-intercomsysteem aangekondigd. Een open systeem voor twee-weg communicatie, kwaliteitsvideo en toegangscontrole op afstand.
Het AXIS A8004-VE Network Video Door Station is een weer- en vandaalbestendig intercomsysteem voor binnen- en buiteninstallaties. Het systeem biedt een kwalitatief hoogwaardige intercomfunctie voor een heldere, echo-vrije spraakkwaliteit met bezoekers. Bovendien beschikt het systeem over een geïntegreerde HDTV camera met een groot dynamisch bereik (WDR) voor een uitstekend beeld, zelfs bij weinig licht. Dit maakt een betrouwbare identificatie van bezoekers mogelijk, zowel overdag als ’s nachts. Dankzij Power over Ethernet (PoE) kan de AXIS A8004-VE met één enkele netwerkkabel worden geïnstalleerd, waarbij de unit tevens zorg draagt voor de stroomvoorziening en bediening van de meeste standaard elektrische deursloten.
AXIS A8004-VE netwerk video-intercomsysteemDe AXIS A8004-VE beveiligt eigendommen en vergemakkelijkt alledaagse activiteiten van kleine en middelgrote ondernemingen in kantoren of bijvoorbeeld de retail. Het intercomsysteem maakt het mogelijk om met bezoekers te communiceren, hen te identificeren en toegang te verlenen via een IP-telefoon, smartphone of tablet, of rechtstreeks vanuit een Video Management Systeem (VMS).
Voor grote installaties, zoals bijvoorbeeld op luchthavens of in industrieën waar integratie met verschillende systemen voor videobewaking, toegangscontrole of IP-telefonie is vereist, biedt de AXIS A8004-VE open standaarden en Application Programming Interfaces (API’s). Dankzij volledige compatibiliteit met ONVIF, VAPIX en SIP, is het product gemakkelijk te integreren met andere systemen. Hierdoor is het voor de Application Development Partners van Axis mogelijk om maatoplossingen te creëren voor elke specifieke klantbehoefte.
Het Network Door Station beschikt onder meer over:

  • akoestische echo- en ruisonderdrukking;
  • meerdere in- en outputs voor op afstand bediende deursloten en andere apparatuur;
  • ondersteuning van mobiele toepassingen van derde partijen voor identificatie en toegang op afstand.

“Met de ontwikkeling van de AXIS A8004-VE hebben we onze expertise in innovatieve beveiligingsoplossingen aangewend om klanten een intercomsysteem te bieden dat gemakkelijk te installeren is en een waardevolle aanvulling vormt op het beveiligingssysteem. Dankzij de AXIS A8004-VE kunnen bezoekers aan de deur snel worden geïdentificeerd, te woord gestaan en desgewenst binnengelaten. Daarbij is het systeem net zo gemakkelijk te installeren als een netwerkcamera”, zegt Edwin Roobol, Director Middle Europe bij Axis Communications.
“Genetec biedt klanten een integrale aanpak van hun security management. De naadloze integratie met het AXIS A8004-VE Network Door Station maakt het voor onze Security Center Software mogelijk om videobewaking, toegangscontrole en SIP-gebaseerde communicatie te combineren en daarmee eindgebruikers perfecte controle te geven over hun omgeving. Naast het beantwoorden van inkomende oproepen, terwijl ze naar live beelden van de AXIS A8004-VE kijken, kunnen zij vanuit dezelfde interface actie ondernemen, zoals een deur openen of juist een ruimte geheel afsluiten”, zegt Jimmy Palatsoukas, Senior Manager Product Marketing bij Genetec.
Het AXIS A8004-VE Network Door Station wordt ondersteund door het AXIS Video Hosting System (AVHS) en (vanaf mei) door AXIS Camera Station 4.20. Ook videomanagementsoftware van Application Development Partners als Genetec, Mimesis en SeeTec zal bij zijn marktintroductie volledige ondersteuning bieden voor de AXIS A8004-VE.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner