Dorp opent klopjacht op zogenaamde bankmedewerkers

Twee mannen van 18 en 19 jaar uit Heerenveen en Drachten probeerden vrijdagmiddag in Markelo een 69-jarige man op te lichten door zich voor te doen als medewerkers van de Rabobank. Aanvankelijk lukte de truc, maar kort daarna kreeg het slachtoffer argwaan en ging hij de oplichters achterna, waarbij hij hulp kreeg van dorpsgenoten.

De twee jonge mannen belden rond het middaguur aan bij de 69-jarige man en stelden zich voor als medewerkers van de Rabobank. Er zou iets aan de hand zijn met de bankrekening van de man en zij wilden hem helpen het probleem op te lossen. Aanvankelijk vertrouwde de man de twee en gaf hij hen zijn bankpas en telefoon, maar kort daarna kreeg hij door dat hij mogelijk was opgelicht. Hij stapte in zijn auto en ging achter de twee ‘bankmedewerkers’ aan.

Massale klopjacht
Op het Burgemeester de Beaufortplein haalde de man de twee in, waarna hij hen klem reed. De twee vielen de man vervolgens aan en gaven hem klappen, waarna zij er rennend vandoor gingen. Dat werd gezien door omstanders die er achteraan gingen en via WhatsApp hun dorpsgenoten mobiliseerden en de politie belden. De massale klopjacht eindigde op het weiland van een boer, waar de twee verdachten werden aangetroffen. Korte tijd later stelde de politie vast dat het om een 18-jarige man uit Heerenveen en een 19-jarige man uit Drachten gaat. De politie heeft de 69-jarige man opgevangen en slachtofferhulp aangeboden.

Deel dit artikel via: