Douane onderschept voor 114 miljoen aan cocaïne in haven

De douane heeft tijdens een controle in de Rotterdamse haven twee partijen cocaïne onderschept. In totaal gaat het om 1527 kilo. De straatwaarde van deze partijen is ruim 114 miljoen euro waard. De drugs waren verstopt tussen asperges en gitaren.

De eerste partij, 450 kilo drugs, werd aangetroffen tussen blikken asperges afkomstig uit Peru. De blikken waren bestemd voor een bedrijf in Spanje. Het vermoeden is dat de drugs door uithalers van het haventerrein gesmokkeld moesten worden. Dit heeft de douane kunnen voorkomen.

Gitaren
Niet veel later troffen douaniers tussen een container geladen met gitaren uit Amerika 1077 kilo verdovende middelen aan. De gitaren zijn bestemd voor een bedrijf in Nederland. Mogelijk zijn de drugs ergens in Zuid-Amerika in de container gestopt.
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaken verder in onderzoek. De bedrijven voor wie de asperges en gitaren bestemd waren hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Deel dit artikel via: