Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Securitas

SmartCell

De Beveiligingsjurist

SOBA

Paraat

Nimo Dog Security

Add Secure

NIBHV

Hikvision

Uniview

HID

Avigilon Alta

Kiwa

NetworxConnect

IDIS

Trigion

EAL

Eizo

RoSecure

Regio Control Veldt

Brivo

VBN

ARAS

i-Pro

Gold-IP

Seagate

VVNL

20face

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

VAIBS

Advancis

ASSA ABLOY

Milestone

Top Security

Alarm Meldnet

HD Security

GFT

SmartSD

Sequrix

Seris

Optex

VideoGuard

Bydemes

VEB

CSL

Paxton

Centurion

ASIS

CDVI

SMC Alarmcentrale

Secusoft

JMB Groep

Nimo Drone Security

Masset Solutions

ADI

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

Alphatronics

Crown Security Services

Connect Security

Hanwha Vision Europe

Akuvox

DZ Technologies

Lobeco

Oribi ID Solutions

Explicate

G4S

Multiwacht

PG Security Systems

CardAccess

Unii

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

2N

Nenova

OSEC

Genetec

Draadloos sluitsysteem met voeding vanuit de sleutels

30 april 2019
Redactie
05:32

ASSA ABLOY introduceert het sluitsysteem eCLIQ. Dit heeft als bijzonderheid dat de cilinders gevoed worden door de sleutels, waarin een eenvoudig verwisselbare batterij zit. Er zijn cilinders voor deuren, maar ook voor kasten en zelfs voor hangsloten. De communicatie tussen sleutel en slot is beveiligd.

Het eCLIQ-systeem is volgens de fabrikant gebouwd rond nauwkeurige sluitmechanismen en hoogwaardige micro-elektronica, gebaseerd op de CLIQ®-toegangstechnologie van ASSA ABLOY. Een batterij in elke programmeerbare sleutel zorgt voor voeding van de diverse programmeerbare cilinders en hangsloten. De dataoverdracht is beveiligd.
De fabrikant belooft dat het systeem uitermate handig is in gebruik. Dankzij meerdere softwareopties zijn de toegangsrechten van gebruikers te beheren op een manier die het beste bij de organisatie past. Geautoriseerde sleutelhouders hebben slechts één batterijgevoede sleutel die geprogrammeerd is met alleen hun toegangsrechten.

Duurzaam, compact en waterdicht
De eCLIQ-cilinders zijn verkrijgbaar voor een breed scala aan deuren, kasten, liften, machines en toegangspoorten. Het onderhoud van de componenten is volgens de fabrikant eenvoudig, want een geïntegreerd smeermiddelreservoir zorgt ervoor dat cilinders tot 200.000 cycli onderhoudsvrij blijven. De eCLIQ-sleutels zijn duurzaam, compact en waterdicht (IP67). Ze zijn eenvoudig te herprogrammeren en maken tijdelijke en tijdsgebonden toegangsrechten mogelijk voor elke werknemer of externe dienstverlener. AES-versleuteling, snelle verwerking en efficiënt energiebeheer zijn ingebouwd in de chip. Wanneer de batterij van een sleutel leeg raakt, kan deze eenvoudig zonder gereedschap worden vervangen. Mechanische en versleutelde elektronische elementen werken samen om een eCLIQ-installatie goed bestand te maken tegen zowel fysieke als elektronische aanvallen.

Makkelijke installatie
Het beheren van eCLIQ is volgens ASSA ABLOY eenvoudig. De sleutels zijn te programmeren met de gebruiksvriendelijke eCLIQ Managersoftware. Dat kan met een lokale softwareinstallatie of via de beveiligde, webgebaseerde software in de cloud waarmee toegangsrechten zijn te beheren vanaf elke locatie. Securitymanagers kunnen de Web Manager software zelfstandig hosten of ASSA ABLOY’s Software as a Service oplossing gebruiken. Gebruikers kunnen ook hun eigen sleutels bijwerken met een reeks programmeerapparaten, zoals wandlezers.
Met eCLIQ kunnen zoekgeraakte sleutels snel worden gedeactiveerd, waardoor risico’s die samenhangen met sleutelverlies of diefstal worden verminderd. Op elk moment kunnen facility managers een volledig rapport genereren om te zien wie toegang heeft gekregen tot welke sloten. In tegenstelling tot andere elektronische toegangssystemen, maakt eCLIQ geen gebruik van een bekabelde stroomvoorziening. De micro-elektronica in een eCLIQ-cilinder wordt gevoed door een standaardbatterij in elke sleutel. Deze is energiezuinig en duurzaam. Omdat er geen bekabeling rond de deur nodig is, hoeft niet geïnvesteerd te worden in dure, onderhoudsintensieve elektrische bedrading.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner