Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alphatronics

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

OSEC

JMB Groep

Securitas

Connect Security

SmartSD

Nimo Drone Security

ASIS

VVNL

Kiwa

VEB

SMC Alarmcentrale

Seagate

Seris

Add Secure

HD Security

NetworxConnect

CardAccess

Unii

RoSecure

Paraat

ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Uniview

Masset Solutions

20face

Top Security

ARAS

G4S

Explicate

DZ Technologies

Dero Security Products

Brivo

ADI

EAL

Crown Security Services

Optex

Multiwacht

Advancis

NIBHV

2N

GFT

BHVcertificaat.online

HID

Alarm Meldnet

Milestone

Regio Control Veldt

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

Akuvox

Sequrix

Lobeco

SOBA

Eizo

Paxton

VideoGuard

Avigilon Alta

CSL

Nenova

i-Pro

Genetec

Oribi ID Solutions

Centurion

IDIS

VBN

De Beveiligingsjurist

SmartCell

Secusoft

PG Security Systems

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

VAIBS

Bydemes

Trigion

Gold-IP

CDVI

Drie agenten gewond bij vechtpartij, vier aanhoudingen

21 augustus 2023
Redactie
11:31

De politie heeft zondagavond 20 augustus na een vechtpartij drie mannen (34, 52, 54 jaar oud) en een vrouw (52 jaar oud) uit Sint Willebrord aangehouden op het Raadhuisplein en de Markt in Etten-Leur. Aanleiding was een vechtpartij, waarbij ook beveiligers werden belaagd.

Toen agenten rond 21.30 uur afgingen op een melding van een vechtpartij leek de rust even wedergekeerd. Agenten probeerden de zaak te de-escaleren door het gesprek aan te gaan. Maar toch sloeg opnieuw de vlam in de pan en werden agenten en beveiligers belaagd. De situatie was zo dreigend dat de agenten hun wapenstokken moesten gebruiken en op linie moesten gaan staan om de menigte op afstand te houden. Uit omliggende politieteams kwamen agenten om te assisteren.

Gewond
Drie agenten en een onbekend aantal burgers raakten gewond. Het kostte de agenten, geassisteerd door beveiligers, grote moeite de openbare orde te herstellen. Meerdere malen werd gevorderd weg te gaan, maar het publiek bleef de agenten belagen met klappen en trappen. Ook werd er met voorwerpen gegooid. Uiteindelijk zijn vier mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De agenten hebben aangifte van mishandeling gedaan. De vier aangehouden verdachten zijn ingesloten. De aanleiding van de vechtpartij is onduidelijk.

Reactie (wnd) burgemeester
Burgemeester (wnd) Mark Verheijen: “Het is erg jammer dat een prachtige dag in Etten-Leur, die in het teken stond van de wielerronde, zo moet eindigen. De omvang en de intensiteit van dit geweld heeft grote impact op de betrokken politieagenten, bewakers en onschuldige omstanders. Geweld tegen politie is volstrekt onacceptabel en tolereren we niet. Niet in Etten-Leur en nergens anders in Nederland. Ik spreek de hoop en verwachting uit dat er strenge straffen volgen om een duidelijke streep te trekken. Tot slot spreek ik mijn waardering uit voor de agenten en beveiligers die gisterenavond in een moeilijke situatie op moesten treden. Dat drie van hen hierbij gewond zijn geraakt is een absoluut dieptepunt.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner