Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

IDIS

Nimo Dog Security

Gold-IP

HID

Brivo

CardAccess

Unii

Nimo Drone Security

Network Optix

OSEC

Secusoft

Advancis

Explicate

Securitas

VideoGuard

SmartSD

Alphatronics

Seagate

VBN

HD Security

Sequrix

ARAS

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

Eizo

VVNL

Hikvision

CSL

Seris

i-Pro

JMB Groep

CDVI

ASSA ABLOY

Add Secure

Genetec

Oribi ID Solutions

Alarm Meldnet

Lobeco

Nenova

Eagle Eye Networks

20face

Paraat

Connect Security

Ajax Systems

Kiwa

Crown Security Services

Paxton

Avigilon Alta

EAL

SmartCell

2N

NetworxConnect

ASIS

NIBHV

Service Centrale Nederland

Masset Solutions

DZ Technologies

Centurion

GFT

RoSecure

SOBA

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

VAIBS

ADI

Multiwacht

Trigion

Hanwha Vision Europe

Traka ASSA ABLOY

PG Security Systems

G4S

Akuvox

Optex

VEB

Uniview

Milestone

Bydemes

De Beveiligingsjurist

Top Security

Dero Security Products

Drie keurmerken voor beveiliging goedgekeurd

10 juli 2024
Redactie
16:26

De algemene ledenvergadering van de Nederlandse Veiligheidsbranche heeft drie (ver)nieuw(d)e keurmerken voor de bedrijfstak goedgekeurd. Beveiligingsbedrijven kunnen sinds vorige week het keurmerk Maatschappelijk Verantwoord Beveiligen behalen en particuliere onderzoeksbureaus kunnen in aanmerking komen voor een vernieuwd keurmerk POB. Alle houders van een bestaand keurmerk van de beveiligingssector (Beveiliging, Evenementenbeveiliging, Horecabeveiliging en GWT) krijgen anderhalf jaar de tijd om aan een nieuwe norm voor informatiebeveiliging te voldoen.

De ontwikkeling van het Keurmerk Maatschappelijk Verantwoord Beveiligen komt voort uit de wens van leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche om zichtbaar te maken dat zij meegaan in de maatschappelijke behoefte om de leefomgeving minder te belasten en om aan moderne maatschappelijke normen te voldoen. Zo stelt het keurmerk eisen aan bedrijven op het vlak van personeelsbeleid (onder meer het bieden van gelijke behandeling, het aannemen van mensen vanuit een kwetsbare positie, het stimuleren van een gezonde levensstijl enz.) en milieubeleid (onder meer het geven van inzicht in co2-uitstoot, het scheiden van afvalstromen enz.). Dit nieuwe keurmerk is alleen te behalen door beveiligingsbedrijven die gecertificeerd zijn voor een van de andere keurmerken van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Digitalisering en privacy
Modernisering van het Keurmerk POB was wenselijk vanwege de enorme ontwikkelingen op het vlak van digitalisering en privacy van de afgelopen jaren. De normen die het keurmerk stelt zijn allemaal aangepast aan de nieuwste wet- en regelgeving. De focus blijft liggen op correcte naleving van de privacy-gedragscode. Daarnaast is een belangrijke nieuwe norm toegevoegd: bij uitbesteding van werkzaamheden moeten keurmerkhouders een proces op orde te hebben om te zorgen dat ook dan de eisen van het keurmerk worden gevolgd. De kwaliteit van ingehuurde dienstverleners moet zichtbaar gemaakt worden.

De nieuwe norm voor informatiebeveiliging bij bestaande keurmerken was wenselijk vanwege maatschappelijke ontwikkelingen, onder meer rond privacy.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner