Drones gaan niet-ontplofte bommen in Laos detecteren

Drones zijn meer dan alleen vliegende robots ontworpen voor commercieel gebruik. Ondanks de slepende achterdocht van consumenten kunnen onbemande vliegtuigen ook ingezet worden voor het maatschappelijk belang.

We kennen al drones die assisteren bij reddingsoperaties, navigeren bij moeilijk begaanbare plaatsen en zelfs helpen bij het blussen van branden. Nu kunnen drones mogelijk ook levens redden in door oorlog getroffen landen, die gevoelig zijn voor ongevallen en sterfgevallen door nog niet-ontplofte bommen.
Drone 8 bladenArchAerial, een bedrijf dat luchtfoto’s maakt, gebruikt al multi-rotor vliegtuigen voor onder andere het in kaart brengen van de archeologische landbouw, wetenschappelijk onderzoek en archeologische onderzoeken. Ryan Baker, CEO van het bedrijf, heeft aangekondigd dat zijn bedrijf van plan is om een prototype te maken, dat zal helpen met het in kaart brengen van historische bunkers en niet-ontplofte bommen in oorlogsgebieden. De drone die in wezen een Octocopter is, zal worden beladen met LiDAR. Dit is een remote sensing technologie die 3D-kaarten kan maken van het oppervlak van de aarde met uiterste precisie.
LiDaR
De eerste missie van ArchAerial zal zijn in Laos, een land dat vrijwel letterlijk vol zit met littekens van de oorlog in Vietnam. De VS bombardeerde daar voor ongeveer twee miljoen ton aan explosieven binnen een tijdspanne van negen jaar.

Deel dit artikel via: