Dwangsom van 5000 euro voor drugsdealer

De gemeente Enschede heeft een drugsdealer een dwangsom opgelegd van 5000 euro voor elke keer dat hij betrapt wordt. Als hij blijft dealen, kan de dwangsom oplopen tot 20.000 euro. Het is een nieuwe methode om drugsdealers van de straat te houden in de Twentse stad.

De dealer was al een aantal keer aangehouden omdat hij softdrugs verkocht. Bij een politiecontrole in oktober vorig jaar bleek hij meer bij zich te hebben dan de 5 gram die voor privégebruik is toegestaan. Het ging daarbij om zowel softdrugs als zakjes met pillen en poeders. Gezien de hoeveelheden waren deze volgens de politie duidelijk bedoeld voor verkoop. Bovendien vond de politie meerdere keren wapens bij de man, waaronder een vuurwapen en een bijl.

Onbepaalde tijd
Tot de gebruikelijke instrumenten van de gemeente om drugshandel tegen te gaan behoort een gebiedsverbod. Een dwangsom geeft echter meer mogelijkheden, vertelt een woordvoerder van de gemeente in Tubantia. In tegenstelling tot het gebiedsverbod, geldt de dwangsom namelijk in de hele gemeente. Bovendien geldt de maatregel voor onbepaalde tijd. De zware maatregel is volgens de woordvoerder gerechtvaardigd, omdat drugshandel kan leiden tot ernstige verstoringen van de openbare orde. De gemeente investeert daarom veel tijd, geld en energie in de bestrijding ervan.

Deel dit artikel via: