Eagle Eye Networks brengt videobewaking voor schepen

Eagle Eye Networks en TechBinder komen samen met een offshore cloud-videobewakingssysteem voor de maritieme sector. Dit is bedoeld voor realtime weergave op afstand en het genereren van meldingen om de prestatiegegevens en rapportage van schepen te verbeteren.

Eagle Eye Networks is specialist in cloud-videobewaking en TechBinder in het verbeteren van mens-machine-interacties. Samen willen ze scheepvaartmaatschappijen in staat te stellen hun offshore-bedrijfsactiviteiten te verbeteren door middel van cloud-videobewaking op schepen. De samenwerking bestaat uit een technologische integratie van het Eagle Eye Cloud Video Management System- (VMS-) platform met het Smart Vessel Optimizer- (SVO-) platform van TechBinder.

Prestatiedashboards
Scheepvaartmaatschappijen gebruiken de SVO-prestatiedashboards en analyse-instrumenten om een gedetailleerd overzicht te krijgen van de prestaties van hun schepen. Het Eagle Eye Cloud VMS levert live beelden en data van machines en andere assets, waardoor scheepvaartmaatschappijen van op afstand kunnen meekijken bij het scheepsbeheer en real-time rapporten en meldingen kunnen ontvangen.
Voor het op afstand kunnen bekijken van de videobeelden wordt gebruik gemaakt van satellieten en 4G. De beelden worden ook gedurende langere tijd bewaard op vaartuigen, voor het geval functionarissen deze later bij hun bezoek aan boord willen kunnen bekijken.

Real-time beelden
”De offshore business heeft lang geworsteld met manieren om inzicht te verkrijgen in de prestaties van schepen en zicht te hebben op mogelijke problemen wanneer de vloot op zee is”, zegt Bram van den Boom, medeoprichter van TechBinder. ”De Smart Vessel Optimizer van Techbinder verzamelt weliswaar allerlei gegevens en inzichten, maar het ontbrak het platform aan echte, real-time beelden van het schip. Door gebruik te maken van de open API (applicatieprogrammeerinterface) van Eagle Eye kunnen we innovatieve videobewaking via de cloud toevoegen aan ons platform, waarmee de service die we aanbieden aanzienlijk wordt uitgebreid.”

Operationele intelligentie
Volgens Rishi Lodhia, managing director van Eagle Eye Networks EMEA, toont deze samenwerking de voordelen aan van videobewaking in de cloud tegenover systemen op locatie.
”Er is vrijwel geen industrie waarvoor het Eagle Eye Cloud VMS-platform de videobewaking en bedrijfs- of operationele intelligentie niet kan verbeteren”, aldus Lodhia. ”Deze toepassing laat zien hoe video niet alleen voor beveiligingsdoeleinden kan worden gebruikt, maar ook om kleur en extra context te geven aan de gegevens die vanaf het schip worden verzameld en naar het SVO-platform van Techbinder worden overgebracht. Met de open API van Eagle Eye zijn de mogelijkheden eindeloos.”

Deel dit artikel via: