Eagle Eye Networks komt met 4G-cloud bodycamera

Eagle Eye Networks komt met een 4G ‘direct-to-cloud’ bodycamera die speciaal is ontworpen voor commercieel gebruik. Deze biedt volgens de fabrikant een betaalbare toegang tot veelzijdige en professionele bodycam-diensten, die de veiligheid en verantwoordelijkheid van medewerkers verbeteren.

Bodycamera’s ontmoedigen agressie, verbeteren de aansprakelijkheid en verminderen het aantal valse beschuldigingen. Werknemers, van particuliere beveiligers tot winkelpersoneel, dienstverleners aan huis en bezorgers, voelen zich veiliger en meer gerespecteerd wanneer ze een bodycamera dragen.

Toptrend voor 2021
Omdia, een wereldwijde onderzoeksorganisatie, heeft bodycamera’s in niet-wetshandhavingstoepassingen geïdentificeerd als een toptrend voor 2021 en zegt dat de potentiële markt voor commerciële, op het lichaam gedragen camera’s die van de wetshandhaving doet verbleken. Omdia schat dat alleen al in de VS het aantal particuliere beveiligers twee keer zo groot is als het aantal politieagenten en zegt dat nieuwe commerciële gebruikers van bodycamera’s – bijvoorbeeld in de detailhandel – snel in opkomst zijn.

Nieuwe toetreders
“De commerciële body-worn cameramarkt is rijp voor nieuwe toetreders”, zegt Paul Bremner, principal analyst in Omdia’s critical communications groep. “Functies zoals cloud-connectiviteit, 4G, live streaming, GPS en prijs, zijn belangrijk voor retailers, bezorgdiensten, bewakers en anderen in de commerciële sector. Nieuwe aanbieders van bodycams die het oude model van bodycams voor ordehandhaving kunnen doorbreken met redelijk geprijsde bodycamera’s met veel functies en professionele kwaliteit, positioneren zichzelf om een groeiende behoefte in te vullen waar de commerciële markt naar op zoek is”, aldus Bremner.

Echte mobiele omgeving
Resellers zijn blij met de komst van body camera’s die aan hun behoeften voldoen. Jaime Abad Valdenebro, chief executive officer bij OmniCloud, zegt verheugd te zijn dat Eagle Eye Networks ondersteuning van commerciële bodycamera’s introduceert voor het Eagle Eye CameraManager-platform. “Vaste IP-camera’s geïntegreerd met 4G-enabled bodycamera’s vertegenwoordigen de uitbreiding van video cloud-diensten in een echte mobiele omgeving, het verstrekken van een nieuwe disruptieve video surveillance oplossing”, aldus Valdenebro.

Extra bescherming
“In een smart city-toepassing zullen de nieuwe 4G, direct-to-cloud bodycams van Eagle Eye Networks extra bescherming bieden aan beveiligers en ervoor zorgen dat surveillances op tijd worden afgerond. De 4G is belangrijk, omdat het de gebruiker live toegang geeft tot de bodycameravideo. Het zal een high-performance true cloud video surveillance systeem nog krachtiger maken”, voegde hij eraan toe.
Met Eagle Eye Body Camera’s kunnen gebruikers 4G of Wi-Fi gebruiken voor live streaming, real-time weergave op afstand en directe opname in de cloud. Vaste, mobiele en body-worn camera’s zijn te combineren, zodat het hele bewakingssysteem optimaal kan samenwerken. Streamen naar een bewakings- of beveiligingscentrum en geo-tagging gebruiken voor onmiddellijke respons en support is eveneens mogelijk. Dankzij de fisheye-mogelijkheden die dewarped worden in de Eagle Eye Cloud Management Application kan een bredere kijkbeleving worden ervaren.

Toekomstbestendig
Een groot aantal camera’s is in de cloud te beheren en vanuit een controlekamer te bekijken. Ook is gebruik van tweeweg audio mogelijk. De investering is volgens Eagle Eye Networks toekomstbestendig te maken met geavanceerde camera’s die duurzaamheid en kwaliteit op wetshandhavingsniveau bieden tegen een betaalbare prijs. Dankzij het docken met snelle oplaadmogelijkheden, ontstaat meer flexibiliteit voor live streaming en het ophalen van video’s.

Voordelig abonnementsmodel
“De vraag naar bodycamera’s van hoge kwaliteit die verbinding maken met de cloud groeit al enkele jaren en is nog sneller toegenomen door de pandemie, sociale onrust en de verschuiving naar het leveren van meer diensten aan huis, op straat en op afstand”, zegt Dean Drako, oprichter en CEO van Eagle Eye Networks. “Traditionele bodycamera’s voor ordehandhaving maken vaak gebruik van een duur abonnementsmodel, dat te hoog geprijsd is voor commerciële klanten. Eagle Eye Networks zal de nieuwe Eagle Eye Body Camera’s ondersteunen tegen dezelfde lage abonnementskosten als voor vaste camera’s, waardoor de oplossing betaalbaar wordt voor commerciële klanten die gewend zijn vooruit te betalen voor geavanceerde camera’s met betaalbare langetermijnabonnementen.”

Bodycamera’s zijn in eerste instantie beschikbaar op het Eagle Eye Networks CameraManager platform, met beschikbaarheid op het Eagle Eye Cloud Video Management Systeem (VMS) in 2022. De Eagle Eye Body Cams kunnen ook worden verzekerd met de unieke Eagle Eye Networks rapid replacement service.

Klik hier voor meer informatie of om een korte video te bekijken waarin de nieuwe Eagle Eye Body Camera wordt geïntroduceerd.

De nieuwe Eagle Eye Bodycamera’s zijn nu al te bestellen en worden in het derde kwartaal van dit jaar geleverd.

Deel dit artikel via: