Eagle Eye Networks nu wereldwijd actief

Het in videotoezicht in de cloud gespecialiseerde Eagle Eye Networks is nu ook actief in Zuid-Amerika. Dat was het laatste continent waar camera’s nog niet op de zwaar beveiligde cloud van het bedrijf aangesloten konden worden.

Eagle Eye Networks maakt het mogelijk om camera’s op servers in onder andere Duitsland aan te sluiten, waarna via een webbrowser, tablet of smartphone het systeem beheerd kan worden. Dat gebeurt met het Eagle Eye Cloud VMS voor middelgrote tot zeer grote organisaties of met CameraManager voor kleine bedrijven en particulieren.

Datacentra
Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is met de opening van een kantoor in Medellin nu actief in tachtig over de wereld verspreide landen en heeft datacentra in elf landen. Beelden van Nederlandse camera’s kunnen verwerkt worden in Duitsland, waardoor gebruikers niet te maken krijgen met wetgeving van buiten de EU. Vanuit Medellin worden verschillende Zuid-Amerikaanse landen bediend, maar ook Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Breedbandinternet
De oplossingen van Eagle Eye Networks worden exclusief op de markt gebracht door een netwerk van gecertificeerde distributeurs en installateurs. Recent startte het bedrijf ook activiteiten in Japan. Volgens algemeen directeur en oprichter Dean Drako is er een grote vraag vanuit de distributeurs om partner te mogen worden. “We zien overal dat breedbandinternet beter beschikbaar en goedkoper wordt en dat maakt het interessanter om via de cloud te werken in plaats van lokaal.

Deel dit artikel via: