Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

BHVcertificaat.online

Gold-IP

Hikvision

VVNL

Service Centrale Nederland

DZ Technologies

Optex

JMB Groep

Advancis

Avigilon Alta

HID

G4S

ASIS

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

Seris

RoSecure

VAIBS

VBN

Centurion

Unii

Seagate

2N

Masset Solutions

Bydemes

Explicate

Brivo

Nenova

Add Secure

Network Optix

ADI

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

IDIS

20face

Paraat

VideoGuard

Paxton

PG Security Systems

Sequrix

Dero Security Products

NIBHV

Uniview

Regio Control Veldt

Genetec

HD Security

Top Security

CardAccess

SOBA

EAL

Akuvox

Securitas

NetworxConnect

Nimo Drone Security

GFT

Alarm Meldnet

ARAS

VEB

SmartCell

Connect Security

Multiwacht

OSEC

Alphatronics

Crown Security Services

i-Pro

Eizo

ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

Trigion

SmartSD

Secusoft

CDVI

CSL

Nimo Dog Security

Hanwha Vision Europe

Kiwa

Milestone

Oribi ID Solutions

Eagle Eye VMS nu ook geschikt voor koortsmeting

22 april 2020
Redactie
10:02

Eagle Eye Networks Cloud VMS is geschikt gemaakt om met behulp van thermische camera’s lichaamstemperatuur af te lezen van waargenomen personen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van camera’s met kunstmatige intelligentie en analytics. De oplossing kan samenwerken met toegangsbeheer van Brivo.

Eagle Eye Networks biedt met het Cloud VMS nu volledige ondersteuning van dual spectrum camera’s, die gebruikt worden voor detectie van verhoogde lichaamstemperatuur. Volgens de leverancier is de belangstelling voor het gebruik van dual spectrum camera’s met geïntegreerde analyses voor het lokaliseren van gezichten en het meten van de temperatuur sterk toegenomen bij resellers, omdat deze op zoek zijn naar hulpmiddelen om de verspreiding van COVID-19 te beperken.

Hogere nauwkeurigheid
Het Eagle Eye Cloud Video platform heeft altijd een groot aantal thermische camera’s ondersteund. Maar sommige nieuwere thermische camera’s, die een hogere nauwkeurigheid claimen, werken tegelijkertijd in zowel het zichtbare spectrum als het thermische spectrum. Ze combineren informatie van beide spectra om de temperatuurmetingen op het menselijk gezicht nauwkeuriger te kunnen meten. Deze camera’s leveren specifieke analytische informatie die geïntegreerd is in de Eagle Eye Cloud VMS. Het is nu eenvoudig om de inzet van deze geavanceerde camera’s te implementeren, beelden op afstand te bekijken en deze op te slaan in de cloud. De beheerder ontvangt meldingen als de ingestelde temperatuur wordt overschreden.

Geen medisch gebruik
Eagle Eye Networks noemt de snel ontwikkelde nieuwe toepassing een goed voorbeeld van de voordelen om in de cloud te werken. Nieuwe technologie wordt elke keer in korte tijd ondersteund en dat kan volgens CEO Dean Drako alleen met een open cloud-platform. De thermische oplossing is door Eagle Eye Networks zelf ontwikkeld, maar had via het open platform ook door een partner ontwikkeld kunnen worden.
Er zijn tests uitgevoerd met verschillende thermische camera’s in diverse prijsklassen. Ook is gebruik gemaakt van een ‘black body’ voor nauwkeurige temperatuurkalibratie. De Eagle Eye Cloud VMS-ondersteuning voor Dual Spectrum Camera Elevated Temperature Measurement is direct beschikbaar. Er zijn geen extra kosten voor deze toepassing.
Via toegangsbeheer van Brivo is het mogelijk om na te gaan bij wie de verhoogde temperatuur wordt vastgesteld. Eagle Eye Networks waarschuwt wel dat deze oplossing alleen ter ondersteuning is bedoeld en niet voor het maken van medische analyses. Er wordt alleen een verhoogde lichaamstemperatuur gemeten. Of iemand een besmettelijke ziekte heeft kan alleen door een arts worden vastgesteld.

Via deze link is een demonstratievideo te bekijken.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

SequriX

Wordt een partner