EAL beveiligt Invictus Games in Den Haag

Van 16 tot en met 22 april vinden in het Zuiderpark in Den Haag de Invictus Games plaats. Dit is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. De ‘Paralympics’ voor militairen is afhankelijk van vrijwilligers en sponsors. EAL uit Apeldoorn zorgt voor het toegangsbeheer op de locaties.

De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. ‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest, van fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat je, ondanks je verwondingen, kunt bereiken. 500 deelnemers uit twintig landen gaan tien verschillende sporten beoefenen. Alle deelnemers mogen, op uitnodiging en kosten van de organisatie, twee vrienden of familieleden die hebben geholpen tijdens het revalidatieproces meenemen naar het evenement.

Toegangsbeveiliging
Nadat het evenement vanwege corona twee keer is uitgesteld, ziet het er naar uit dat het ditmaal wel kan doorgaan. Het in onder andere toegangsbeveiliging gespecialiseerde EAL heeft de status ‘Official Supplier’. De fabrikant uit Apeldoorn realiseert op locatie een autonoom systeem dat de fysieke toegang voor de sporters, hun friends & family, hun ondersteuners en de organisatie regelt. Voor deze groepen zijn stukken van het verder vrij toegankelijke terrein afgeschermd. Dit om locaties te creëren waarin de deelnemers die zowel fysiek als mentaal gekwetst zijn zich kunnen terugtrekken. Daarnaast reguleert het systeem ook de toegang tot de sportlocaties zelf en biedt het de organisatie inzicht in of de benodigde sporters op het juiste moment op de juiste locatie aanwezig zijn. Door bijvoorbeeld te stellen dat iedereen een half uur voor aanvang aanwezig moet zijn kan met het systeem gecheckt worden of dat ook daadwerkelijk zo is. Dit gebeurt met speciaal gemaakte zuilen waarop deze doelgroepen hun pas kunnen aanbieden.

Deel dit artikel via: