Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VAIBS

OSEC

2N

Explicate

Uniview

CardAccess

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

G4S

SmartCell

Centurion

SmartSD

Lobeco

RoSecure

Securitas

Seris

ADI

20face

Paraat

Add Secure

ARAS

Bydemes

Advancis

VEB

Gold-IP

Optex

Masset Solutions

HID

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

NIBHV

GFT

Sequrix

Top Security

Bosch Security Systems

Unii

De Beveiligingsjurist

VVNL

Kiwa

ASIS

Hanwha Vision Europe

Connect Security

Nenova

CSL

Dero Security Products

Akuvox

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Seagate

SMC Alarmcentrale

EAL

JMB Groep

VBN

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

Nimo Drone Security

ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

Crown Security Services

Paxton

Eizo

PG Security Systems

Regio Control Veldt

Brivo

Secusoft

Milestone

i-Pro

DZ Technologies

Hikvision

BHVcertificaat.online

Genetec

Multiwacht

CDVI

NetworxConnect

SOBA

Trigion

IDIS

Nimo Dog Security

HD Security

EasySecure lanceert nieuwe Vingerafdruk Sensor

3 oktober 2008
Redactie
18:59

Multispectrale vingerafdruk sensoren zetten de markt van biometrie op zijn kop. In combinatie met het protocol en script van EasySecure is de multispectrale sensor in staat om unieke biometrische data te verzamelen uit zowel het oppervlakte als het suboppervlakte van de huid.


De sensor is ontwikkeld door het Amerikaanse biometriebedrijf Lumidigm. De multispectrale mogelijkheid brengt grote voordelen met zich mee. Wie gaat voor het beste van het beste op het gebied van biometrie kan niet om deze oplossing heen aldus EasySecure.

De nieuwe oplossing lost problemen op zoals vocht of ‘gedragen’ vingerafdrukken, die kunnen voorkomen dat een template met de juiste kwaliteit wordt opgeslagen. Ook zorgt de multispectrale sensor voor een non-invasieve manier om de kwaliteit van de aangeboden vinger te evalueren. Doordat de sensor niet alleen naar het patroon van de afdruk kijkt, maar ook een stuk onder de huid is de kans op fraude nog verder afgenomen.

Biometrische systemen zijn sterk afhankelijk van de opgeslagen templates. Deze moeten van hoge kwaliteit zijn om tot een betrouwbare identificatie te komen. Het kan echter heel moeilijk zijn om een template van de juiste kwaliteit op te slaan. Fel zonlicht overspoelt bijvoorbeeld sommige optische sensoren, waardoor de template niet correct wordt opgeslagen. Regen verduistert de randen van de vingerafdruk, waardoor vervolgens de template op wordt geslagen als een afbeelding vol putten en niet als een vingerafdruk. Multispectrale sensoren slaan in deze situaties templates van zeer hoge kwaliteit op, omdat ze de mogelijkheid hebben om deze knelpunten te voorkomen. Dit doet de sensor door additionele data te verzorgen over de vingerafdruk onder de oppervlakte van de huid. De mogelijkheid om deze ‘interne-vingerafdruk’ vast te leggen zorgt voor templates van de allerbeste kwaliteit.

Multispectrale sensoren werken uitermate goed voor de kleine groep mensen die met conventionele sensoren moeilijk zijn vast te leggen. Gebruikers benaderen vaak een sensor met vieze en/of zweterige handen. Wellicht hebben ze eelt die hun afdrukken enigszins bedekt of hebben ze afdrukken van slechte kwaliteit door genetische of gezondheidsredenen. Waar de conventionele sensoren dan soms moeite hebben om deze afdrukken juist op te slaan, heeft de multispectrale sensor geen enkel probleem om deze mensen correct te herkennen. Met deze oplossing beschikt u echt over top of the bill. Multispectrale sensoren zorgen voor een nieuw niveau van gemak en gebruikersvriendelijkheid binnen de biometrie.

De Lumidigm sensor is al vele malen geïnstalleerd over de gehele wereld en werkt naar grote tevredenheid. Van high-security identiteits management systemen tot en met gemakkelijke commerciële applicaties, zoals het ticket management bij bijvoorbeeld Disneyland.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner