Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CDVI

Genetec

Securitas

Lobeco

IDIS

Alphatronics

HID

Eagle Eye Networks

Masset Solutions

Nenova

Top Security

Nimo Dog Security

Dero Security Products

ASSA ABLOY

Eizo

VAIBS

Crown Security Services

Nimo Drone Security

Add Secure

Multiwacht

ADI

OSEC

Avigilon Alta

PG Security Systems

NetworxConnect

Bydemes

Sequrix

Oribi ID Solutions

Secusoft

SMC Alarmcentrale

Ajax Systems

BHVcertificaat.online

Explicate

i-Pro

SmartSD

2N

De Beveiligingsjurist

Seagate

Hikvision

VideoGuard

Connect Security

Milestone

Gold-IP

Brivo

CSL

JMB Groep

Uniview

GFT

Kiwa

RoSecure

Trigion

Service Centrale Nederland

HD Security

ARAS

VBN

20face

Paxton

DZ Technologies

VEB

Traka ASSA ABLOY

SOBA

Regio Control Veldt

Akuvox

Network Optix

Centurion

Bosch Security Systems

Unii

ASIS

Advancis

Seris

Hanwha Vision Europe

Optex

SmartCell

CardAccess

NIBHV

EAL

Paraat

VVNL

G4S

Alarm Meldnet

Eén pas voor beveiligers met meer werkgevers

18 juni 2024
Redactie
09:27

Brancheorganisatie VVNL maakt bekend dat het na jaren van geduw en getrek gelukt is om het nationale veiligheidsdomein persoonsregister van de grond te krijgen. Dat is bedoeld om een einde te maken aan de ellende met passen voor beveiligers met meerdere werkgevers/opdrachtgevers. Met het nieuwe register is nog maar één pas nodig, waarmee voor elke particuliere beveiligingsorganisatie gewerkt kan worden.

De minister is volgens de VVNL (Vereniging Veiligheidsdomein Nederland) overtuigd en de aanzet hiervoor – alweer zo’n 5 jaar geleden – valt eindelijk in goede aarde. De wetswijzigingen zijn nu in voorbereiding en mogelijk volgt snel na de zomer de internetconsultatie. Wat de nieuwe situatie precies inhoudt: meer bewegingsvrijheid voor ondernemers en arbeidskrachten. Want de beveiliger haalt eerst het diploma, daarna volgt de pas in het landelijk register en dan de werkgever naar keuze. Wie naar een andere werkgever wil, hoeft geen nieuwe pas aan te vragen en wordt niet opnieuw gescreend. Dat helpt ook VVNL-ondernemers bij de inzet van wederzijdse ondersteuning in piektijden. Nu wil de VVNL nog één erkend uniform. Dat zorgt voor rust en biedt tegelijkertijd duidelijkheid voor het publiek.

Stappen te zetten
“We moeten nog een paar stappen zetten”, zegt directeur Leon Vincken van de VVNL. “Een wetswijziging is namelijk niet niks. Daarbij is het belangrijk te voorkomen dat deze wijziging de grotere wetswijziging met een eigen inspectie en gelijkschakeling met andere veiligheidsorganisaties belemmert. Ook vraagt de dagelijkse uitvoering aandacht. Net als het ‘level playing field’ tussen groot en kleinbedrijf; dat mag zeker niet worden verstoord. Maar een eigen register voor beveiligers biedt zoveel moois voor de toekomst! De zorgsector dient hierbij als goede voorbeeld: kwaliteitsborging en professionalisering van de eigen beroepsgroep.” Het is nog niet duidelijk of het nationale veiligheidsdomein persoonsregister ook gebruikt gaat worden voor beveiligers die bij leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche werken. Die organisatie pleit er ook al jaren voor dat elke particuliere beveiliger één pas krijgt, die bij meerdere werkgevers gebruikt kan worden.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner