Een van ‘s-werelds grootste diamantcentra bewaakt met Milestone

De Bharat Diamond Bourse (BDB) in het Indiase Mumbai is een van de grootste en meest geavanceerde diamantcentra ter wereld. De afgelopen jaren zijn er ruim 3500 camera’s geïnstalleerd om de handel, het gebouw en de omgeving te bewaken. Met Milestone XProtect Corporate wordt het systeem beheerd.

De BDB is gehuisvest in een uitgestrekt complex van 20 hectare met een bebouwde oppervlakte van twee miljoen vierkante meter. Het complex omvat twee kelders van meer dan een miljoen vierkante meter voor parkeerplaatsen en nutsvoorzieningen en heeft een 24×7 state-of-the-art beveiligings- en bewakingssysteem, dat gebruikt wordt door een toegewijd, goed uitgerust en snel reactieteam voor het aanpakken van incidenten.

70.000 bezoekers per dag
Zo’n multifunctioneel en vitaal object vereist een ultramoderne beveiligings- en bewakingsinfrastructuur. De beurs heeft dagelijks bezoek van meer dan 70.000 mensen die van over de hele wereld komen voor de diamanthandel en er zijn vitale fabricageprocessen gevestigd. Om deze ]activiteiten rond de klok efficiënt te kunnen uitvoeren, was het van cruciaal belang om naar de strengst mogelijke beveiliging en veiligheid voor mensen en eigendommen te streven.

Hoogste normen
“We waren op zoek naar iets dat meer is dan beveiligingscamera’s en analoge monitoring. De diamantindustrie vereist de hoogste normen op het gebied van beveiliging en veiligheid en met een meer geavanceerd en open VMS-bewakingssysteem leggen we de lat voor beveiligingsnormen hoger. Milestone XProtect Corporate was wat we zochten om de beveiliging van het hele pand te helpen beheersen”, zegt Samir Jha, hoofd Beveiliging & Brandveiligheid bij de BDB. “Het platform bleek zeer gebruiksvriendelijk, niet alleen voor wat betreft installatie en configuratie, maar ook qua operatie. Het is open en schaalbaar en voldoet aan elke compliance-eis.

Mobiel gebruik
Jha: “Het beste van Milestone was de openheid en schaalbaarheid waarmee men elk cameramodel of elk ander systeem op Milestone aangesloten kan worden. Het voldoet aan al onze eisen, zowel lokaal als onsite, met een hoge beschikbaarheid op het gebied van videodata.” De BDB vond het ook een groot voordeel dat de beelden te bekijken zijn op smartphones en tablets. “De XProtect Mobile-app zorgt voor directe toegang tot het bewakingssysteem. Via de app kan ons beveiligingsteam, dat elke dag patrouilleert, nu video’s bekijken, afspelen en exporteren, naar audioclips luisteren en via de camera spreken en reageren op toegangsverzoeken. Ook kan men pushmeldingen ontvangen over gebeurtenissen die kunnen worden geactiveerd als alarmen rechtstreeks naar een mobiel apparaat worden gestuurd. Bepaalde andere functies zoals MAPs, Smart Wall, Carousel View en Matrix enz. zijn ook erg nuttig bij proactieve monitoring”, zegt Walter Crasto, hoofd IT bij BDB.

Verdubbeling en integratie
Met een enorm gebied om te bestrijken, kostte het de BDB ongeveer twee jaar om de 3.500 camera’s te laten installeren. Ze kijken er naar uit om deze installatie de komende periode te verdubbelen en te laten integreren met het toegangssysteem en het platform voor video-analyse. Nu al leidt het systeem tot aanzienlijk minder derving. Grotendeels dankzij de videotechnologie van Milestone is het afgelopen jaar 100 procent van de verdwenen diamanten teruggevonden. “Er zullen altijd mensen zijn die onze diamanten willen stelen. Maar nu met het open VMS van Milestone System, zullen ze het een stuk uitdagender vinden. Zelfs onze verloren diamanten worden uiteindelijk teruggegeven”, aldus Jha. De BDB levert ook een bijdrage aan de gemeenschap door de politie van Mumbai te helpen de verkeersveiligheid van de omliggende gebieden te bewaken met behulp van de open VMS-platforms van Milestone. Het project kwam tot stand in samenwerking met CSA Partners en Siemens.

Deel dit artikel via: