Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ADI

Oribi ID Solutions

Paraat

NetworxConnect

Advancis

NIBHV

20face

Securitas

VAIBS

ASIS

Secusoft

SmartSD

Uniview

VEB

HD Security

IDIS

Top Security

Add Secure

BHVcertificaat.online

Brivo

VBN

VideoGuard

Bosch Security Systems

Gold-IP

Seagate

Kiwa

Nimo Drone Security

2N

Akuvox

Genetec

Alphatronics

Crown Security Services

Nenova

Traka ASSA ABLOY

CSL

EAL

Explicate

SmartCell

VVNL

SOBA

CardAccess

RoSecure

Ajax Systems

ARAS

Hikvision

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

Connect Security

Optex

Centurion

G4S

JMB Groep

Bydemes

Masset Solutions

Alarm Meldnet

Sequrix

i-Pro

Seris

Unii

PG Security Systems

SMC Alarmcentrale

OSEC

Milestone

Paxton

Multiwacht

CDVI

Eagle Eye Networks

Trigion

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

Dero Security Products

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

Lobeco

Eizo

HID

De Beveiligingsjurist

GFT

Avigilon Alta

Eerste BHV-opleiders volgens erkenningsregeling BVBN

7 juni 2024
Redactie
05:18

Kiwa heeft de eerste certificaten uitgereikt aan BHV-opleiders volgens de nieuwe erkenningsregeling van de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN). Deze stap markeert een belangrijke vooruitgang in de professionalisering en kwaliteitsborging van BHV-, EHBO- en reanimatieopleidingen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Kiwa ontvingen de eerste opleiders hun certificaat. Deze certificering is een erkenning voor opleidingsinstituten die zich richten op bedrijfshulpverlening, EHBO en reanimatie, of een breder scala aan opleidingen aanbieden. BVBN-voorzitter Dave Harmsen van der Vliet lichtte toe: “De kracht van onze erkenningsregeling ligt in de brede acceptatie door opleiders in de markt, de onafhankelijke audit door Kiwa en de vastgelegde norm binnen een diverse sector.”

BVBN-register
Gecertificeerde opleiders zullen jaarlijks door Kiwa worden geaudit. Er is een speciaal beeldmerk ontwikkeld dat erkende bedrijven, samen met een uniek nummer, kunnen voeren. Dit beeldmerk en de opname in het openbare BVBN-register zorgen voor transparantie en waarborgen de kwaliteit binnen de branche. “We controleren streng of bedrijven die het beeldmerk voeren ook daadwerkelijk erkend zijn”, aldus Van der Vliet.
Kiwa beoordeelt opleidingsinstituten op diverse criteria, waaronder klachtenafhandeling, klanttevredenheid, veiligheid en privacy. Daarnaast worden de lesplannen, locaties, faciliteiten en de kwaliteit van de trainers geëvalueerd. “Kennis is macht, kennis delen is kracht!”, vindt Sabine Hesdal, senior certificatiedeskundige bij Kiwa. “Dit beschrijft treffend ons gezamenlijke starttraject, want uiteindelijk doen we het samen: BVBN, Kiwa en de opleiders.”

Meer info
Met deze eerste certificeringen conform de BVBN-erkenningsregeling wordt een belangrijke stap gezet richting de verdere professionalisering van de BHV-opleidingssector. Meer informatie over de erkenningsregeling is te vinden op de BVBN-website. Hier kan men zich ook aanmelden voor de BVBN-erkenningsregeling.  

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner