Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Securitas

SOBA

Paxton

Masset Solutions

Traka ASSA ABLOY

VAIBS

Lobeco

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

Seagate

VVNL

Dero Security Products

Multiwacht

Alarm Meldnet

Paraat

SmartSD

Genetec

Trigion

ASIS

Milestone

PG Security Systems

Kiwa

Avigilon Alta

VEB

Hanwha Vision Europe

Explicate

Secusoft

2N

Optex

EAL

HID

IDIS

Top Security

Bydemes

Oribi ID Solutions

Hikvision

Regio Control Veldt

Advancis

OSEC

GFT

Brivo

ADI

VBN

Sequrix

Unii

BHVcertificaat.online

JMB Groep

Akuvox

G4S

SmartCell

NIBHV

Nimo Dog Security

CardAccess

Seris

DZ Technologies

Eagle Eye Networks

ARAS

Nimo Drone Security

Uniview

CDVI

Eizo

VideoGuard

20face

Connect Security

Ajax Systems

RoSecure

Service Centrale Nederland

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

HD Security

Nenova

Add Secure

Centurion

Bosch Security Systems

CSL

i-Pro

Alphatronics

NetworxConnect

Gold-IP

Efficiënte oplossing voor moderne alarmcommunicatie

13 februari 2023
Redactie
04:59

Door veranderingen bij telecomaanbieders gebeurt het regelmatig dat verouderde alarmsystemen ineens niet meer doormelden. Het aanpassen van de installatie is dan niet altijd eenvoudig en brengt soms hoge kosten met zich mee. Alarm Meldnet brengt een alternatief van M2M Services dat deze nadelen niet heeft.

Alarm Meldnet maakte in maart 2021 kennis met het in Bulgarije gevestigde en wereldwijd actieve M2M Services. De particuliere alarmcentrale was onder de indruk van de MQ03-LTE-M, een kleine converter die signalen van alarmpanelen via het LTE-netwerk kan doorsturen naar de meldkamer. Daarbij kan voor extra betrouwbaarheid gebruik worden gemaakt van meerdere providers. Alarm Meldnet besloot na een vijf maanden durend testprogramma een samenwerking aan te gaan met M2M. “Niet alleen vanwege het product”, vertelt eigenaar Roel Maassen van Alarm Meldnet. “Maar ook vanwege de prettige contacten met het bedrijf. Ze bieden goede service en hebben een uitstekende kennis van zaken. Als je ergens mee zit, krijg je doorgaans binnen een uur advies waarmee je verder kan.”

Brand- en inbraakmeldingen
Alarm Meldnet levert de MQ03-LTE-M in versies voor inbraak- en brandmeldingen. In principe wordt alleen aan eigen installateurs geleverd, die Alarm Meldnet als meldkamer gebruiken, maar andere installateurs kunnen de converters ook via het bedrijf bestellen. De kiezer moet dan wel bij Alarm Meldnet worden aangesloten. “Voor de installateur is het in feite een heel simpel apparaat”, zegt Peter Verdonschot van de technische helpdesk van Alarm Meldnet. “Gewoon aankoppelen en spanning erop zetten. Het werkt ook goed samen met de meeste brand- en inbraakpanelen. De converter kan een automatisch testsignaal sturen, zodat de installateur continu kan nagaan of er verbinding is.”

Klantenbehoud
De converter van M2M is voor zowel Alarm Meldnet als installateurs belangrijk in het kader van klantenbehoud. Het uitfaseren van oudere netwerken door telecomproviders kan klanten kosten. Zeker als aanpassing van het systeem veel geld kost of zelfs een nieuwe alarminstallatie vereist. En als de omzetting heel ingewikkeld is, bestaat het risico dat de installateur het niet oppakt. “Onze ervaringen zijn tot nu toe heel positief”, vervolgt Maassen. “Installateurs zijn enthousiast omdat de converters heel makkelijk en snel zijn aan te sluiten. Bovendien hebben ze een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Daar komt bij dat gebruik gemaakt wordt van het LTE-M-netwerk, dat zeker de komende 10 jaar geen problemen gaat opleveren. De combinatie van converter en netwerk kan als dienst worden aangeboden, wat voor terugkerende inkomsten zorgt.”

Helpdesk
Ook de technische helpdesk van Alarm Meldnet is bijzonder te spreken over de samenwerking met M2M. Verdonschot: “Het bedrijf is telefonisch goed bereikbaar en ook via de e-mail heb je altijd heel snel antwoord. Die service is belangrijk, want het zijn tenslotte onze mensen die de apparaten moeten configureren en er dus voor moeten zorgen dat systemen goed doormelden.”
Voor de toekomst verwacht Maassen dat de samenwerking nog fors geïntensiveerd zal worden. “Als M2M zich blijft ontwikkelen zoals nu, zie ik ze nog een hele grote speler worden, die zich makkelijk kan meten met de grootste partijen van dit moment.” Sinds kort is de technische ondersteuning van M2M Services 24/7 bereikbaar.

Meer informatie is te vinden op de websites van Alarm Meldnet en M2M Services.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner